Домашня піца
Для тіста: борошно – 200 грамів, тепле молоко – 120 мілілітрів, сухі дріжджі – 1 чайна ложка, олія – 2 столові ложки, цукор – половина чайної ложки, сіль – чверть чайної ложки.
Для начинки: кетчуп, твердий сир, відварене куряче філе, печериці, помідори та зелень – за смаком.
- До просіяного борошна додати цукор, сіль, сухі дріжджі й перемішати.
- Долити тепле молоко (приблизно 30 градусів) і перемішати.
- Додати олію і замісити м’яке еластичне тісто, щоб не прилипало до рук.
- Накрити рушником і залишити підніматися на 40 хвилин у теплому місці.
- Якщо тісто дуже липне до рук під час замішування, злегка змастіть їх олією. За необхідності додайте ще трохи борошна, але не більше 50 грамів від зазначеної кількості, інакше тісто вийде забитим.
- Готове тісто злегка обім’яти і розкотити. Перекласти на деко, застелене пергаментом, розрівняти і формувати борти з сиром.
- Змастити кетчупом, посипати сиром, викласти печериці, помідори, знову присипати сиром, далі – відварену курку, знову натертий сир і рубану зелень.
Випікати піцу за температури 200 градусів 15-20 хвилин. Після випікання добре змочити бортики холодною водою, щоб вони стали м’якими.