Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати рідину для омивача скла автомобіля?

Як вибрати рідину для омивача скла автомобіля?

Этот материал также доступен на русском языке
Омивач скла – це вкрай корисний пристрій у будь-якому сучасному автомобілі. Він дозволяє простим натисканням на кнопку нанести на скло спеціальну рідину.

У цій статті розповімо про особливості та критерії при виборі омивайки для автомобіля.

Склоомивач для машини – це в першу чергу засіб допомоги водієві і тільки потім – модний аксесуар для “ледачих”. Рідина, що омиває, очищає лобове скло від різних забруднень і забезпечує водію безпеку водіння з хорошим оглядом.

Склад рідини для омивача включає воду, миючі речовини, а також спеціалізовані добавки. Залежно від типу та призначення омивайки вони можуть покращувати змочування скла, запобігати замерзанню рідини та надавати приємного запаху.

Основні вимоги до рідини, що омиває

При виборі рідини, що омиває, важливо враховувати наступні вимоги:

  • ефективне видалення забруднень з лобового скла;
  • температура замерзання рідини повинна бути нижчою, ніж мінімальна температура в регіоні використання автомобіля;
  • рідина не повинна пошкоджувати лакофарбове покриття автомобіля.

Сезонна рідина, що омиває: критерії вибору

Кожна пора року відчутно відрізняється за впливом агресивності навколишнього середовища на автомобіль. Тому в різну пору року використовується різна рідина для скла.

Літня рідина, що омиває. Має більш високу температуру замерзання в порівнянні з зимовою. Літній засіб також має нижчу лужність, що знижує ризик пошкодження лакофарбового покриття автомобіля.

Зимова рідина, що омиває. Замерзає при нижчих температурах порівняно з літньою. Але для видалення льоду та снігу має більш високу лужність. Через що різко зростають шанси пошкодити кузов чи лакофарбове покриття автомобіля.

Всесезонна рідина, що омиває. Універсально компромісне рішення всепогодного та всесезонного омивача. Але будьте дуже обережні т.к. вона не зимова і має певну температуру замерзання між літньою та зимовою рідинами.

Додаткові властивості рідини, що омиває

Крім основних вимог, рідина, що омиває, може мати й додаткові властивості:

  • Захист від комах. Додатковий захист лобового скла від впливу комах. Така добавка дозволяє довше підтримувати чистоту скла та оптимальну видимість через нього.
  • Антистатична добавка. Запобігає появі статичної електрики на лобовому склі.
  • Додатковий захист. Ще одна добавка із захисною функцією. Створює на лобовому склі подібність захисної плівки проти подряпин та дрібних пошкоджень.

Як вибрати оптимальну рідину, що омиває

  1. Вибирайте її під температурний режим свого регіону. Наприклад, не завжди погода буде оптимальним рішенням у спекотному або прохолодному кліматі.
  2. Враховуйте розмір автомобіля та не забувайте міняти рідину в бачку. Її властивості згодом стають помітно слабшими.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні