П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо приготувати в серпні? Робимо овочеву ікру з баклажанів

Що приготувати в серпні? Робимо овочеву ікру з баклажанів

Этот материал также доступен на русском языке
Баклажанна ікра - найкраща вітчизняна закуска. Найпоширеніший спосіб приготування овочевої ікри – обсмажування овочів та подрібнення. 

Будь-яка овочева ікра – будь то кабачкова ікра, баклажана, та й грибна ікра – це холодна закуска. На відміну від салатів, консистенція ікри густа і шматочки подрібніші. Крім того – ікра обробляється термічно, і тільки потім вона охолоджується.

Овочева ікра з баклажанів

Баклажани – 3 кілограми, сік томатний – 1 літр, перець червоний солодкий – 7 штук, цибуля ріпчаста – 10 штук, морква – 4 штуки, олія рослинна, сіль і перець – за смаком.

  • Відварити баклажани у солоній воді до м’якого стану. Дати їм охолонути та очистити від шкірки, м’якоть дрібно нарізати.
  • Обсмажити на сковороді моркву, перець та цибулю до золотистого кольору.
  • Баклажанну суміш викласти в каструлю з товстим дном і, перемішуючи, обсмажувати на олії 20 хвилин.
  • Додати до баклажанів усі овочі, томатний сік, посолити, поперчити та перемішати.
  • Готувати на повільному вогні ще 40 хв.
  • За 10 хвилин до готовності обережно збити блендером ікру (прямо в каструлі) до однорідної маси. Дати настоятися їй 10 хвилин.

Розкласти в банки (попередньо обдавши їх окропом) і закрити кришками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні