П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим прибрати подряпини на сонцезахисних окулярах

Чим прибрати подряпини на сонцезахисних окулярах

Этот материал также доступен на русском языке
Як би акуратно ви не поводилися з окулярами, все одно не вдасться уникнути дрібних подряпин і потертостей, навіть якщо ви носитимете їх тільки в захисному футлярі і протираєте їх серветкою з мікрофібри.

А подряпини на лінзі не тільки псують вигляд, а й можуть погіршувати видимість і, як наслідок, очі будуть постійно перебувати в напрузі, від чого ваш зір може постраждати.

Чим прибрати подряпини на сонцезахисних окулярах?

Протріть окуляри від пилу та використовуйте один із варіантів.

  • Візьміть зубну пасту та нанесіть невелику кількість на лінзи. Протріть поверхню ватним диском або серветкою з мікрофібри. Промийте окуляри холодною водою та висушіть сухою тканиною.
  •  У складі поліролі є віск, який швидко впорається з подряпинами на окулярах. Можна використовувати поліроль для дерева, латуні чи автомобілів. Нанесіть невелику кількість на лінзи і протирайте серветкою з мікрофібри, поки подряпини не зникнуть. Промийте окуляри під проточною водою і протріть насухо.
  •  Змішайте соду з водою до утворення пасти. Нанесіть засіб на окуляри та протріть поверхню. Залишки пасти змийте холодною водою.

Для очищення поверхні лінз не можна використовувати оцет і ацетон, нашатирний спирт, відбілювачі, розчинники можуть пошкодити лінзи і покриття.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні