Наш рецепт борщової заправки із помідорами дуже зручний. Заправка не тільки виходить смачною, але й готується легко та просто, тому що не потребує стерилізації. Готується ця заправка із класичних овочів для борщу – буряків, помідорів, моркви та цибулі.
Заправка для борщу з буряком та помідорами
Буряк – 2 штуки, помідори – 2 штуки, морква – 2 штуки, цибуля – 2 штуки, цукор – 100 грамів, сіль – 100 грамів, оцет 9%-ний – 100 мілілітрів, запашний перець – 15 горошин, лавровий лист – 5 штук , вода – 150 мілілітрів, рослинна олія – за смаком.
- Буряк, моркву та цибулю подрібнити.
- Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі.
- Додати воду, накрити кришку та тушкувати овочі 15 хвилин.
- Помідори подрібнити у блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре та решту оцту.
- Додати цукор, сіль, перець та лавровий лист.
- Накрити кришкою і тушкувати разом 40 хвилин, періодично помішуючи овочі.
Заправку перекласти в стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути догори дном до охолодження.