П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗаправка для борщу з буряком та помідорами: влітку припасаєш – узимку поїдаєш

Заправка для борщу з буряком та помідорами: влітку припасаєш – узимку поїдаєш

Этот материал также доступен на русском языке
Як добре всією родиною зібратися холодним зимовим вечором і зігрітися гарячим духмяним борщем! А зварити його швидко та смачно допоможе літня заготівля – заправка для борщу із буряком та помідорами.

Наш рецепт борщової заправки із помідорами дуже зручний. Заправка не тільки виходить смачною, але й готується легко та просто, тому що не потребує стерилізації. Готується ця заправка із класичних овочів для борщу – буряків, помідорів, моркви та цибулі.

Заправка для борщу з буряком та помідорами

Буряк – 2 штуки, помідори – 2 штуки, морква – 2 штуки, цибуля – 2 штуки, цукор – 100 грамів, сіль – 100 грамів, оцет 9%-ний – 100 мілілітрів, запашний перець – 15 горошин, лавровий лист – 5 штук , вода – 150 мілілітрів, рослинна олія – за смаком.

  • Буряк, моркву та цибулю подрібнити.
  • Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі.
  • Додати воду, накрити кришку та тушкувати овочі 15 хвилин.
  • Помідори подрібнити у блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре та решту оцту.
  • Додати цукор, сіль, перець та лавровий лист.
  • Накрити кришкою і тушкувати разом 40 хвилин, періодично помішуючи овочі.

Заправку перекласти в стерилізовані банки, закрити кришками, перевернути догори дном до охолодження.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні