No menu items!
Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо таке бітумна черепиця?

Що таке бітумна черепиця?

Популярністю користується бітумна черепиця, яка належить до сучасного покрівельного матеріалу. Це штучні плитки, які часто називають гонтами. При укладанні виходить естетично приваблива покрівля з відмінними експлуатаційними характеристиками.

У широкому асортименті представлена бітумна черепиця ціна якої залежить від сукупності факторів. Це колекція, колір, термін гарантії, тип модифікатора й основи, форма, розміри тощо.

У чому переваги бітумної черепиці?

Бітумну черепицю по-іншому називають гнучкою, а до основних її переваг відносять:

  • широкий вибір кольорів;
  • простий спосіб укладання;
  • водонепроникність;
  • естетично привабливий зовнішній вигляд;
  • тривалий експлуатаційний термін;
  • ремонтопридатність;
  • економічність;
  • шумоізоляційні властивості;
  • універсальність використання та ін.

Завдяки водонепроникності покрівля виходить герметичною, що виключає ймовірність протікання. Це економічний покрівельний матеріал порівняно з металом або керамікою, а також із низьким відсотком відходів під час монтажу.

Плитки після укладання створюють неповторний дизайн покрівлі, підкреслюючи її індивідуальність. Бітумна черепиця вирізняється хорошими звукоізоляційними властивостями, тому в приміщенні не буде чутно шуму дощу.

Ще одна конкурентна перевага – ремонтопридатність. Тобто не потрібен демонтаж усієї покрівлі, достатньо замінити пошкоджений гонт. Це довговічний покрівельний матеріал, термін служби якого безпосередньо залежить від характеристик, компонентного складу та якості вихідної сировини.

Легка вага та наявність самоклеючого шару прискорює процес виконання монтажних робіт та економить час. Перед тим, як купити бітумну черепицю в Києві, слід ознайомитися зі сферою її цільового застосування.

Сфера застосування гнучкої черепиці

Бітумно-полімерна черепиця широко застосовується в будівництві. Вона затребувана для облаштування покрівлі будь-якої складності в житлових та заміських будинках, малоповерхових будівлях, альтанках та навісах різного цільового призначення, зокрема спортивного, соціального, культурного тощо.

Це оптимальний покрівельний матеріал для будівель, побудованих із цегли, дерева, каменю. При цьому її вартість доступна, якщо порівнювати з металевою або керамічною черепицею.

Бітумна плитка має багатошарову структуру. На армуючу основу з двох сторін наносять модифікований бітум. Нижній шар – самоклеюча силіконізована плівка, а верхній – гідрофобний базальтовий гранулят.

Гнучка черепиця представлена кількома колекціями. Вона відрізняється вартістю, гарантійним експлуатаційним терміном, матеріалом основи, модифікатором та ін. Заявлений виробником термін експлуатації становить від 25 до 50 років. При купівлі матеріалу слід врахувати особливості покрівлі, її конфігурацію та кут нахилу, підбираючи відповідну бітумну черепицю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні