Корисні властивості лохини відомі з незапам’ятних часів. Проте культивувати цю смачну цілющу ягоду почали лише минулого століття.
Сьогодні вона активно використовується у фармацевтиці та кулінарії, будучи найважливішим інгредієнтом унікальних лікарських препаратів, а також вишуканих десертів, прохолодних напоїв, апетитної випічки.
Провідні ресторани світу включають страви з лохини в обов’язкове меню.
Популярність ягоди стрімко зростає. Вона визнана обов’язковою складовою правильного харчування та рекомендується всім, хто прагне оздоровити свій організм.
Серед корисних властивостей цієї ягоди – підвищення імунітету, покращення зору, зниження рівня цукру в крові, оздоровлення серця та судин.
Крім того, лохина виводить з організму радіоактивні елементи та уповільнює старіння нервових клітин, знижує апетит і нормалізує травлення.
Людям похилого віку лохина допоможе покращити розумові процеси та пам’ять.
Що стосується протипоказань, то ця ягода підвищує згортання крові, тому її не можна вживати тим, хто приймає кроворозріджувальні препарати.
Також лохину небажано включати до свого раціону тим, хто страждає на дискінезію жовчовивідних шляхів.
Нещодавна ми розповідали про корисні властивості кукурудзи.
У Державній міграційній службі повідомили, чи дійсні паспорти-книжечки і кому треба оформлювати ID-картку.
Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…
Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?