Корисні властивості лохини відомі з незапам’ятних часів. Проте культивувати цю смачну цілющу ягоду почали лише минулого століття.
Сьогодні вона активно використовується у фармацевтиці та кулінарії, будучи найважливішим інгредієнтом унікальних лікарських препаратів, а також вишуканих десертів, прохолодних напоїв, апетитної випічки.
Провідні ресторани світу включають страви з лохини в обов’язкове меню.
Популярність ягоди стрімко зростає. Вона визнана обов’язковою складовою правильного харчування та рекомендується всім, хто прагне оздоровити свій організм.
Серед корисних властивостей цієї ягоди – підвищення імунітету, покращення зору, зниження рівня цукру в крові, оздоровлення серця та судин.
Крім того, лохина виводить з організму радіоактивні елементи та уповільнює старіння нервових клітин, знижує апетит і нормалізує травлення.
Людям похилого віку лохина допоможе покращити розумові процеси та пам’ять.
Що стосується протипоказань, то ця ягода підвищує згортання крові, тому її не можна вживати тим, хто приймає кроворозріджувальні препарати.
Також лохину небажано включати до свого раціону тим, хто страждає на дискінезію жовчовивідних шляхів.
Нещодавна ми розповідали про корисні властивості кукурудзи.
Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.
Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…
Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…
Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…