Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачРізні варіанти дизайну балконного блоку: від класичного до сучасного

Різні варіанти дизайну балконного блоку: від класичного до сучасного

Этот материал также доступен на русском языке
Балкон - це куточок у нашій оселі, який можна перетворити на затишне місце для відпочинку, творчості або зберігання речей. Однак для досягнення максимального комфорту та стилю важливо звернути увагу на дизайн балконного блоку. Адже саме він буде входом до цього простору з кімнати.

Про те, якими можна зробити балконні блоки, щоб вони красиво вписалися в інтер’єр, поговоримо далі.

Класичні балконні блоки

Класичний стиль балконних блоків – найпопулярніший, тому що ідеально підходить для більшості сучасних квартир. Його особливість у тому, що верхня частина дверей прозора, тобто виконана зі скла, як і вікно, що прилягає до дверей. Водночас нижня частина дверей непрозора, тобто виготовлена з сендвіча. Великий вибір таких балконних блоків ви знайдете, наприклад, на сайті заводу Нікс-М за цим посиланням https://niks-m.com/balkony/balkonnyij-blok/.

Переваги такої конструкції очевидні. Вона найкраще зберігає тепло в приміщенні, також за такою конструкцією не видно весь балкон усередині. Балконний блок створює більш ізольований простір.

Важливо і те, що в такому варіанті є можливість встановити радіатори опалення під вікном.

Форми класичних балконних блоків бувають різними. Найпоширенішими є варіант, де вікна з двох сторін від дверей, а також стандартні, де тільки одне вікно розташоване праворуч або ліворуч від дверей.

Французькі балконні блоки

Вони відрізняються тим, що нижня частина дверей також скляна. Вона може бути розділена рамою або бути цілісною. Використовується для того, щоб створити більш оригінальний та стильний інтер’єр. Які переваги мають такий блок:

  • найкраще підходить для сучасних мінімалістичних стилів;
  • візуально розширює простір;
  • пропускає більше світла;
  • надає можливість бачити обстановку на балконі.

Візуально кімната ніби з’єднується з балконом і це створює особливий ефект відкритого простору.

Блоки з розсувними дверима

Також їх називають портальними. Відмінність від попередніх у тому, що двері відчиняються убік, тому що пересуваються спеціальними рейками. Такі балконні блоки є ідеальними для приміщень з обмеженим простором. Вони пропускають максимум світла та забезпечують краще провітрювання.

Різні варіанти оформлення балконних блоків

Завдяки тому, що балконні блоки виготовляються з ПВХ, їх легко стилізувати. Зовнішній вигляд рам змінюють, використовуючи ламінування. Простими словами, поверх профілю наноситься декоративна плівка, яка може мати різні кольори. Найпопулярніші сьогодні:

  • імітація дерева;
  • відтінки темного;
  • матові поверхні.

При виборі формату балконного блоку орієнтуйтеся на розміри та планування кімнати, а також дизайн інтер’єру та особисті уподобання. А щоб заощадити на покупці, замовляйте вироби безпосередньо у виробника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні