Сливовий тарт
Інгреденти
Борошно пшеничне – 250 грамів, масло вершкове – 120 грамів, яйце – 1 штука, зливу – 1 кілограм, цукор – 3 столові ложки, сухарі панірувальні – 5 столових ложок, кориця мелена – 1,5 чайної ложки, сіль та вода – за смаком.
Приготування
- У борошно додати вершкове масло (трохи відкласти для змащування форми), дрібку солі і все разом розтерти між долонями у крихту.
- Потім додати яйце, вимісити гладке еластичне тісто. Якщо тісто не збирається у кулю, додати столову ложку холодної води.
- Обернути тісто плівкою і прибрати у холодильник на годину.
- Форму для випічки змастити вершковим маслом і розподілити по ній тісто. По краях сформувати невеликі борти.
- Духовку розігріти до 160 градусів.
- У мисці змішати цукор, корицю і панірувальні сухарі.
- Сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки, присипати цукровою сумішшю і добре перемішати.
- Викласти сливи на тісто зрізом вниз, трохи вчавлюючи їх. Присипати крихтою, що залишилася після слив.
Випікати тарт зі сливами 30 хвилин.