Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКімнатні рослини: як підібрати квіти, які не бояться спеки

Кімнатні рослини: як підібрати квіти, які не бояться спеки

Этот материал также доступен на русском языке
Більшість наших кімнатних рослин родом із тропіків, тому вони дуже люблять сонце. Якщо ви помітили, що пальма, гібіскус або «тещин язик» перестали рости, значить їм бракує тепла та світла.

Алое, кактус і сукуленти

Ці рослини прибули до нас з Південної Африки, Австралії та Мексики, тому сонцем, сухим і спекотним приміщенням їх не налякати. А ось вологе повітря алое, кактус та інші сукуленти не люблять, як і частий полив. Перед поливом треба перевіряти ґрунт. Якщо він ще мокрий – від зволоження краще утриматися.

Каланхое, гібіскус і герань

Ці квіти дуже люблять яскраве, але розсіяне сонячне світло. При хорошому поливі каланхое, гібіскус і герань стійко перенесуть навіть температуру до 35 градусів. Головне – дати квітам достатнє освітлення і вчасно, але не часто, поливати їх і сприскувати водою.

Сансев’єра («тещин язик»), юка і монстера

Листя цих кімнатних рослин люблять багато сонячного світла. Квіти можна поливати двічі на тиждень, але так, щоб не допустити перезволоження ґрунту: інакше коріння почне загнивати. Якщо краї листя стали білими, значить квітку треба на якийсь час прибрати з сонця. Такий домашній догляд також оцінять фікуси та пальми.

Що ще рекомендують садівники?

Кімнатні рослини, які люблять світло, краще розміщувати на південно-східних або південно-західних вікнах. Щоб рослини не зазнали опіків, їх можна поставити на столик за метр від вікна і поливати рано-вранці або ввечері.

Як впізнати «південну» квітку?

Зазвичай світлолюбні рослини мають гладке, вузьке, довгасте, кругле або злегка опушене листя. Пушок на рослинах захищає їх від сонячних опіків.

Нове на сайті