Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаРізнеДоставка вантажів з Китаю до України: як вибрати надійну логістичну компанію

Доставка вантажів з Китаю до України: як вибрати надійну логістичну компанію

Этот материал также доступен на русском языке
Доставка вантажів з Китаю в Україну є давно налагодженим процесом з надійними рішеннями в галузі міжнародної логістики. За оперативність та ефективність доставки відповідають посередницькі компанії, які організовують маршрути, обирають відповідні види транспорту, здійснюють митне оформлення та забезпечують відстеження вантажів у режимі реального часу.

За минулі роки доставка з Китаю стала значно простішою. Цьому сприяв розвиток автомобільних, залізничних, авіаційних та морських транспортних маршрутів, а клієнти отримали можливість отримувати вантажі швидше та дешевше.

Основні способи доставки з Китаю до України

  • Морські контейнерні вантажоперевезення. Це найпоширеніший спосіб доставки великих обсягів вантажів на великі відстані. Є різні типи контейнерів для різних завдань.
  • Залізничні перевезення. Швидка та ефективна доставка вантажів по суші. Вони дешевші за решту, але поступаються морським за обсягом і дальністю.
  • Автомобільні перевезення. Гнучкий та мобільний тип доставки вантажів невеликого об’єму на короткі відстані. Застосовується як усередині країни, так і між сусідніми. Дозволяє доставити вантаж практично до місця призначення.
  • Авіаперевезення. Найшвидший і найдорожчий спосіб доставки. Ідеально підходить для легких, цінних та термінових вантажів, а також для вантажів із особливим температурним режимом.
  • Мультимодальні перевезення. Комбінування з декількох видів транспорту. Застосовується, коли так вигідніше або частину маршруту неможливо провести на одному транспортному засобі.

Від чого залежить вибір транспортного засобу

Логістичні компанії намагаються підбирати найефективніші маршрути та види транспорту для доставки вантажів з Китаю до України. На вибір способу доставки може впливати кілька факторів:

  • тип товару, що перевозиться;
  • терміни його доставки;
  • вартість доставки;
  • вимоги клієнта.

Митне оформлення на українському кордоні

Ввезений товар проходить т.зв. «розмитнення» — митне оформлення та сплату за необхідності митного податку. Компанії, які здійснюють доставку у своєму штаті, мають достатньо кваліфікованих бухгалтерів та юристів для грамотного супроводу вантажів на митниці.

Загалом «розмитнення» зводиться до виконання наступних кроків:

  • Декларування вантажу. Вказується інформація про ввезені товари, їх вартість та походження.
  • Документація та ліцензії. На деякі товари накладаються обмеження або потрібні спеціальні умови ввезення.
  • Митний контроль. Вантаж перевіряється на відповідність декларації та вимогам безпеки.
  • Сплата мит. Після успішного проходження перевірок з товару сплачується митний податок відповідно до українського законодавства.

Відстеження вантажів та прозорість

Сьогодні вже нікого не здивувати можливістю стежити за вантажем у реальному часі. Весь процес контролюється прямо зі смартфона. Це зручно та дає можливість одержувачу оптимально планувати свій час.

Також це допомагає клієнтам оперативно реагувати на затримки та проблеми, підвищити безпеку доставки, запобігти втраті або пошкодженню вантажу.

Як вибрати компанію для доставки

Доставка вантажів з Китаю в Україну вимагає від компанії-оператора достатніх компетенцій у сфері логістики та доставки вантажів. Від цього залежатиме безпека вантажу, фінансові витрати та час на доставку.

Однією з них є компанія Defy Logistics. Це провідна компанія з вантажоперевезень з Китаю до України з повним супроводом угод: від моменту заявки на доставку до отримання клієнтом вантажу на складі замовника в Україні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні