Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГрецький соус «Цацики» з м'ятою – смачно, пікантно, економно

Грецький соус «Цацики» з м’ятою – смачно, пікантно, економно

Этот материал также доступен на русском языке
У спекотні літні дні до будь-яких страв хочеться додати трохи пікантності. Спробуємо новий соус із середземноморської кухні.

Грецький соус цацики або дзадзікі – невід’ємна частина грецької кухні. Його подають в охолодженому вигляді до м’яса, риби та різних закусок з м’яса та риба. У деяких рецептах цацики замінює салатну заправку з оливкової олії.

Приготувати грецьку цацику простіше простого. І дуже дешево! Переконайтеся самі!

Інгредієнти

  • Грецький йогурт – 250 мл (можна замінити сметаною),
  • огірки – 1 штука,
  • часник – 4 зубчики,
  • олія (краще оливкова) – 2 ст. ложки,
  • лимонний сік – 2 ст. ложки,
  • м’ята, кріп та сіль – за смаком.

 

Приготування

  • Свіжі огірки нарізати дрібними кубиками, часник подрібнити.
  • Дрібно нарізати кріп і м’яту.
  • Змішати йогурт (або сметану), часник, огірки, сіль та лимонний сік.
  • Додати кріп, м’яту, олію і добре перемішати.
  • Подавати соус до риби та м’яса охолодженим.

Як можна урізноманітнити соус

Класичний рецепт цацики передбачає використання натурального густого йогурту з козячого чи овечого молока. Але його можна замінити звичайним натуральним йогуртом з коров’ячого молока без ароматизаторів і добавок. Як варіант можна використовувати нежирну сметану.

Соус цацики готується дуже просто. В основу соусу (йогурт) додають рубану зелень, часник та свіжий огірок. Хочете урізноманітнити смак соусу? Додайте в нього каперси, а до зелені – кілька подрібнених листків м’яти. Також обов’язково додайте до соусу лимонний сік для пікантності. Для гладкої та шовковистої консистенції можна додати трохи оливкової олії.

З чим подавати цацики: соус чудово доповнить запечений ростбіф з мармурової яловичини, також він відмінно підходить до м’яса, приготовленого на грилі та запечених овочах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні