На Сході тутове, або шовковичне, дерево називають “деревом життя”, а плоди шовковиці – “королевою ягід”. Людство знає шовковицю кілька тисяч років і знаходить їй найширше застосування.
У ягодах шовковиці багато каротину, вітаміну С, вітамінів групи В, а також мікроелементів, особливо калію, магнію та натрію.
Щодо протипоказань, то їх не так вже й багато. Від вживання ягід тут можна відмовитися при загостренні проблем зі шлунком і при діареї. Крім того, через підвищений вміст цукрів шовковицю не рекомендують діабетикам.
Шовковиця дуже швидко псується, тому її потрібно зберігати тільки в холодильнику і не більше 2-3 днів. Ягоди можна сушити і заморожувати, але при цьому потрібно пам’ятати, що сушені ягоди шовковиці дуже калорійні. Шовковицю можна використовувати і в кулінарії.
Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця і для сезону загалом, вказують на прогнозовані…
Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…
Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…
Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…
18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…
Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…