Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачІнверторні генератори: види та особливості

Інверторні генератори: види та особливості

Этот материал также доступен на русском языке
Що таке генератори електроенергії в Україні відчули за повною програмою на початку 2023 року. Гуркіт від їхньої роботи долинав з усіх щілин. У цій статті розповімо про особливості інверторних бензогенераторів і пояснимо, чому це буде найоптимальніший вибір.

Основні види генераторів

Існує кілька різних типів генераторів, які використовуються для різних цілей. Ось деякі з них:

  • Дизельні. Найпоширеніший тип генераторів, який використовує дизельне пальне для виробництва електроенергії. Здебільшого надійні та ефективні. Можуть покривати як домашні, так і комерційні потрібні в електриці.
  • Бензинові. Їх часто використовують в аварійних ситуаціях та на відкритому повітрі. Вони мобільні та їх простіше доставити у віддалені місця.
  • Інверторні. Відгалуження бензинових генераторів у бік більш стабільної генерації електроенергії. Вони особливо актуальні в місцях із чутливою електронікою.
  • Сонячні. Для створення електроенергії додатково використовуються сонячні панелі. Можуть бути різних розмірів: від невеликих портативних похідних, розміром з книгу до цілої підстанції.

Чим хороші інверторні генератори

Інверторні генератори – це популярніший вибір для великого переліку завдань. До їх основних переваг можна віднести наступне:

  • стабільна та чиста генерація електроенергії;
  • економічніша витрата палива;
  • наявність великого асортименту портативних та компактних моделей;
  • щодо тихої роботи.

Стабільна генерація електроенергії

Інверторні генератори здатні видавати постійну напругу з мінімальними коливаннями, що особливо критично для чутливої електроніки. У зоні ризику та базова побутова техніка: комп’ютери, телевізори та інша побутова техніка.

Це, мабуть, найважливіша їхня особливість. Сучасні компоненти та технології здатні контролювати та вирівнювати вихідну напругу.

Більш економічна витрата палива

Двигуни у таких генераторів переважно працюють на змінних оборотах. Вони можуть знижувати свою потужність, коли потрібно виробляти багато енергії. І навпаки – підвищувати потужність за дефіциту.

Ця особливість робить їх ефективнішими та економічнішими в процесі експлуатації.

Портативність та компактність

Такі генератори найчастіше за умовчанням менші за своїх «побратимів». До того ж на ринку є велика кількість моделей інверторних генераторів ще більш компактних габаритів.

Низький рівень шуму

Сучасні технології шумоподавлення та конструкційні особливості помітно знижують рівень шуму під час роботи інверторних генераторів.

Як вибрати інверторний генератор

При виборі генератора інверторного слід звернути увагу на кілька ключових факторів:

  • Вихідна потужність. Вам потрібно знати, скільки потужності потрібно для техніки, яку планується підключити до генератора. Генератор має видавати трохи більше. Інакше щось стоятиме у черзі.
  • Габарити та вага. Не потрібно купувати навмання. Це специфічне обладнання, яке не кожен зможе підняти чи перемістити. А ще воно потребує постійного місця для зберігання.
  • Шум. Якщо потрібна тиха робота, зверніть увагу на моделі з шумопоглинаючими кожухами та відповідні цифри рівня децибел в описі до генератора.
  • Ціна. Інверторні генератори дорожчі за звичайні. Не варто забувати, що вони забезпечують стабільну напругу.

Де в Україні купити інверторні генератори

Інверторні генератори в Києві з доставкою в Одесу можна купити в інтернет-магазині Power Solutions за посиланням: https://www.powersol.com.ua/shop/generatory/invertornyj/

Це один із найбільших в Україні імпортерів обладнання з категорії безперебійного електроживлення. Компанія бере свій початок на початку нульових і стоїть біля джерел ринку ДБЖ України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні