П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи завжди фітотерапія є корисною, або як не зашкодити своєму здоров'ю

Чи завжди фітотерапія є корисною, або як не зашкодити своєму здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Фітотерапія має чимало прихильників, які вважають, що рослини є безпечнішими за медикаменти. Чи так це?

Серед переваг фітотерапії – її нетоксичність, відсутність побічних ефектів і додаткова підтримка імунітету. На цьому, мабуть, і все. А недоліків лікування травами набагато більше, зрозуміло, якщо використовувати рослини не за призначенням або готувати їх неправильно.

Одним із недоліків лікування травами є надто сильна віра людей у лікувальні властивості рослин. Іноді це навіть призводить до повної відмови від традиційних методів лікування і закінчується дуже погано.

Не всі захворювання можна вилікувати травами. Рослини не можуть замінити антибіотики, протипухлинні та антигельмінтні препарати.

Прийом рослинних саморобних ліків може призвести до алергії, непередбачуваних реакцій на комбінацію рослин, передозування через помилки у розрахунках, отруєння отруйними рослинами, які помилково прийняли за лікарські.

Нашкодити можуть навіть найнешкідливіші рослини. Наприклад, якщо безконтрольно лікувати журавлинним соком цистит, можна заробити виразку шлунка. А у тих, хто самостійно використовує звіробій для лікування гастриту, може статися гіпертонічний криз.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні