Чорна смородина багата на вітамін С та вітаміни групи В, Р та А. Ягода також є джерелом пектину, природного адсорбенту, який виводить з кишечника шкідливі речовини, тому відвари смородини корисні при отруєннях.
Лікарі рекомендують їсти цю ягоду для профілактики цукрового діабету, хвороб серця та втрати пам’яті.
До складу червоної смородини входять вітаміни А, Е, РР, С, Н, В1, В2, В6, В5, В9, бета-каротин, залізо, кальцій, калій, фосфор, магній, та харчові волокна.
Ці речовини дуже корисні для кісток і зору, допомагають зберігати здоров’я шкіри, волосся, нігтів.
Тиріг – 500-600 грам, цукор – 4 столові ложки для начинки та 2 столові ложки для соусу, борошно – 2 столові ложки, яйця – 2 штуки, сметана – 150 грам, сік лимонний – 2 столові ложки, цукор ванільний – 1 пакетик, масло вершкове розтоплене – 100 грам, пластівці кукурудзяні подрібнені – 1 склянка, смородина чорна – 100 грам, вода – 1 чайна >
Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик переміг…
Сьогодні неділя, 19 травня 2024 року. 140-й день року за григоріанським календарем. До закінчення лишається…
Від шматочка такого пирога важко відмовитися, він повітряний, ароматний, м'який. З таким пирогом і торта…
Яйця вважаються корисним продуктом, але є обмеження, які слід знати кожному. Інакше – без візиту…
Погода в неділю 19 травня буде не такою вже спекотною. У деяких регіонах пройдуть дощі…
У вихідні не очікується зниження сонячної активності. Імовірність магнітних бур може зрости до 25%.