Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯгідний сезон: що приготувати зі смородини

Ягідний сезон: що приготувати зі смородини

Этот материал также доступен на русском языке
Малина, чорниця та смородина благотворно впливають на наш організм і навіть допомагають при деяких хворобах. Як зберегти їх корисні властивості під час приготування?

Смородина очистить організм від шлаків

Чорна смородина багата на вітамін С та вітаміни групи В, Р та А. Ягода також є джерелом пектину, природного адсорбенту, який виводить з кишечника шкідливі речовини, тому відвари смородини корисні при отруєннях.

Лікарі рекомендують їсти цю ягоду для профілактики цукрового діабету, хвороб серця та втрати пам’яті.

До складу червоної смородини входять вітаміни А, Е, РР, С, Н, В1, В2, В6, В5, В9, бета-каротин, залізо, кальцій, калій, фосфор, магній, та харчові волокна.

Ці речовини дуже корисні для кісток і зору, допомагають зберігати здоров’я шкіри, волосся, нігтів.

Творожий чізкейк із чорною смородиною

Тиріг – 500-600 грам, цукор – 4 столові ложки для начинки та 2 столові ложки для соусу, борошно – 2 столові ложки, яйця – 2 штуки, сметана – 150 грам, сік лимонний – 2 столові ложки, цукор ванільний – 1 пакетик, масло вершкове розтоплене – 100 грам, пластівці кукурудзяні подрібнені – 1 склянка, смородина чорна – 100 грам, вода – 1 чайна >

  • У середню миску всипати подрібнені кукурудзяні пластівці, влити розтоплене вершкове масло, ретельно перемішати.
  • Викласти кукурудзяну суміш у форму, змащену вершковим маслом та застелену пергаментом. Суміш розрівняти та притиснути, щоб вийшов корж.
  • Форму поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 10 хвилин.
  • Вийняти готовий корж з духовки та зменшити температуру до 110 градусів.
  • У миску викласти смородину, всипати цукор і влити воду. Ягоди роздавити та перемішати.
  • У велику миску викласти сир, додати 2 столові ложки сметани, подрібнити блендером до отримання однорідної маси.
  • У сирну суміш викласти сметану, що залишилася, всипати ванільний цукор, цукор і борошно, додати яйця. Змішувати міксером на низькій швидкості до повного з’єднання інгредієнтів.
  • Розподілити сирну начинку по охолодженому коржу.
  • Потім на начинку вилити смородиновий соус і столовою ложкою зробити мармуровий візерунок.
  • Поставити форму в розігріту духовку і випікати 45 хвилин. Потім відкрити дверцята духовки і дати повільно охолонути протягом 1 години.
  • Прибрати спечений чізкейк в холодильник на 1 годину до охолодження.

 

Нове на сайті