З обережністю слід ставитися до ягід людям, які страждають на гастрит, особливо при вживанні кислих ягід і черешні. У черешні багато цукрів, клітковини та пектину, який може викликати здуття (іноді навіть від двох ягід).
На день можна без шкоди для здоров’я з’їсти 1-2 склянки, а це 200-400 г ягід.
Можна поєднувати одні ягоди з іншими, головне – не переїдати, тому що алергія та діарея не примусять чекати.
Слід пам’ятати, що, наприклад, полуниця та суниця є одними із сильних алергенів і їх слід їсти в обмеженій кількості вагітним і маленьким дітям.
И корисна порада: не пийте після їжі.
Воду не рекомендується пити під час їжі та після.
Вода розчиняє шлунковий сік і, залишаючи шлунок раніше, ніж їжа, забирає з собою ферменти, необхідні її перетравлення.
Пийте воду за 40 хвилин до вживання їжі.