Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачКонтактні лінзи: які вони бувають

Контактні лінзи: які вони бувають

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви втомилися від носіння окулярів або хочете змінити свій зовнішній вигляд, але при цьому зберегти якість зору - час перейти на використання контактних лінз. Лінзи є м'якими оптичними виробами, які повноцінно можуть замінити окуляри. Контактні лінзи - найкращий варіант для людей, які не хочуть або не можуть носити окуляри.

З якого матеріалу виготовляються контактні лінзи?

Виходячи з матеріалу виготовлення контактні лінзи можуть бути м’якими або жорсткими.

  • Жорсткі контактні лінзи виготовляються із твердих складів, наприклад, із пластику. Офтальмологи рекомендують носити такі лінзи пацієнтам, яким потрібні великі діоптрії чи тим, хто має діагностується сильний астигматизм.
  • М’які контактні лінзи бувають гідрогелевими та силікон-гідрогелевими.
    • Гідрогелеві лінзи виготовляються із гідрогелю. Цей матеріал не має повітропроникності. За надходження повітря до рогівки ока відповідає вода, що міститься у гідрогелі. Тому важливий показник для цих лінз – підвищена насиченість вологою. Такі лінзи, як правило, можна носити не більше 8 годин, тому що згодом волога випаровується і повітря до рогівки надходить дедалі менше.
    • Силікон-гідрогелеві лінзи виготовляються з більш сучасного матеріалу. Такі лінзи, завдяки доданню силікону, не перешкоджають надходженню повітря до рогівки та їх повітропроникність не залежить від кількості води. З появою силікон-гідрогеля збільшився термін експлуатації контактних лінз. Такі лінзи, за умови правильного догляду, можна носити до 30 днів. Денні лінзи із силікон-гідрогеля носять не знімаючи до 12 годин.

Якщо офтальмолог прописав контактні лінзи, але ви не знаєте, де їх купити, зайдіть на https://mrlens.ua/. Тут точно знайдете те, що вам потрібне.

Лінзи відрізняються за терміном носіння

Термін носіння лінз також відрізняється, виходячи з їх характеристик.

  1. Одноденні контактні лінзи без перебільшення можна назвати найгігієнічнішими. За один день використання в них не з’являться бактерії, а необхідного зволожувача вистачить на весь день. Одягаючи щоранку нову лінзу, можете бути впевненими в її якості та гігієнічних показниках. Одноденні контактні лінзи виготовляються із різних матеріалів, від цього відрізняються за вартістю. Визначитись з вибором та підібрати потрібний варіант можна перейшовши за посиланням: https://mrlens.ua/catalog/odnodnevnye-linzy
  2. Двотижневі лінзи – це виріб, в якому міститься підвищена кількість вологи, що дозволяє зволожувати рогівку тривалий період часу. Замінювати такі лінзи на нові потрібно кожні два тижні.
  3. Лінзи, які можна носити 30 днів або місяць.
  4. Лінзи для тривалого носіння. Їх можна носити 6 місяців чи навіть цілий рік. Головне правило: ретельно доглядати лінзи, щоб вони довше залишалися чистими і прослужили якомога більше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні