Статті

Готуємо смачно: томатний суп зі свіжих помідорів

Помідори – 500 грамів, солодкий перець – 1 штука, цибуля – 1-2 штуки, бульйон – 200 мілілітрів, часник – 1-2 зубчики, зелень, олія, сіль та перець – за смаком.

  • Солодкий перець очистити від серцевини і нарізати на невеликі шматочки. За бажанням, можна запекти перець у духовці і очистити від шкірки. Запечений перець додасть томатному супу-пюре пікантності.
  • Підготувати помідори для очищення від шкірки. Зробити надріз на хрест-навхрест на кожному овочі, краще це робити гострим ножем.
  • Покласти помідори у глибоку миску і залити окропом. Вода має повністю покривати томати. Залишити помідори в окропі на 5 хвилин.
  • Злити гарячу воду і залити холодною. Це допоможе легко очистити томати від шкірки. Очищені помідори нарізати на часточки.
  • Нарізати дрібно цибулю і зубчик часнику. Обсмажити в сотейнику з товстим дном цибулю з часником до золотистого кольору, з додаванням двох столових ложок олії.
  • Додати солодкий перець і помідори. Все добре перемішати і тушкувати пару хвилин.
  • Влити бульйон, додати сіль, накрити кришкою сотейник і тушкувати 20 хвилин усі овочі до м’якості.
  • Перемішати томатну масу, якщо вона дуже рідка, дати випаруватися зайвій волозі ще 5 хвилин.
  • Після цього зняти томатну масу з вогню і спробувати на смак. Якщо помідори надто кислі, тоді додати трохи цукру для смаку та солі за потребою.
  • Перебити суп блендером до однорідності. Додати трохи зелені та перцю для смаку.

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 24-25 травня: чи прийде нарешті довгоочікуване тепло

Тепла погода чи знову дощ? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний…

23/05/2025 23:05
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 24 травня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

23/05/2025 22:35
  • Статті

Щасливі дні на пенсії: як кіт чи собака змінює повсякдення

Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…

23/05/2025 22:18
  • Новини

Морква виросте великою, солодкою і не тріскатиметься: яке підживлення використовувати

Солодка, хрумка, велика – саме такою ми хочемо бачити моркву з власного городу. Розповідаємо, як…

23/05/2025 22:00
  • Новини

Форшмак із сардин: готуємо найпростіший варіант улюбленої страви

Форшмак – ідеальна намазка для бутербродів. Спробуйте спрощений варіант із сардин, для приготування всього за…

23/05/2025 21:28
  • Новини

Українцям збільшили тривалість відпусток: хто відпочиватиме довше

Частина українців зможуть відпочивати значно довше. Роз'яснення міністерства.

23/05/2025 19:15