No menu items!
П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯкі вікна вибрати пенсіонерам, щоб було безпечно та тепло

Які вікна вибрати пенсіонерам, щоб було безпечно та тепло

Пластикові вікна потрібні будь-якій родині. Герметичні конструкції зберігають тепло, захищають від зовнішнього шуму, створюють комфортний мікроклімат.

Спокій потрібен всім, але особливо – людям похилого віку. Пенсіонерам найчастіше важливий затишок, захист від тепловтрат, простота використання. Рідко коли людина поважного віку розбиратиметься з тонкощами налаштування фурнітури та складними системами для провітрювання. Тому, вирішивши замовити нові якісні металопластикові вікна для своїх літніх батьків або бабусь і дідусів, ставте в пріорітет безпеку і простоту.

Розберімо які вікна підійдуть цій категорії громадян і які параметри враховувати при замовленні.

Основні вимоги до вікон для пенсіонерів

Вікна для пенсіонерів мають бути практичними, надійними, але без додаткових, складних для розуміння опцій та «наворотів». Екологічно чистий безпечний профіль, енергозберігаючий склопакет, міцна фурнітура зі сталі із захисним покриттям – ось базові характеристики системи.

Нерідко літні люди проживають окремо, не кожна людина може постійно їх відвідувати, стежити за станом вікна, ручок, тому відразу замовляйте зносостійкі конструкції, які не вийдуть з ладу.

Основні параметри, на які слід звертати увагу:

  • теплий екологічний профіль;
  • хороший склопакет з низькоемісійним склом та срібним напиленням;
  • якісна віконна фурнітура;
  • якісний контур ущільнювача.

При виборі вікна ПВХ для пенсіонера дотримуйтесь тих же принципів, що і для дитини:

  • безпека,
  • надійність,
  • максимальна простота використання.

Враховуйте й індивідуальні можливості свого літнього родича. Якщо в сім’ї є інвалід-візочник, для зручного керування вікном потрібна спеціальна фурнітура: розташована в нижній стулці подовжена ручка, в окремих випадках – пульт дистанційного керування. Ці нюанси слід узгодити при замовленні.

Якщо оформляєте балконний блок, обговоріть нульовий поріг, щоб на візку можна було заїхати на лоджію та подихати свіжим повітрям.

Люди у віці нерідко забувають, як правильно використовувати сучасну фурнітуру, наприклад, плутаються коли треба відкрити стулку. Через це можуть привести в дію поворотний та відкидний механізми одночасно, через що стулка повисне на петлі. Щоб уникнути цього, вибирайте системи із блокатором.

Яким не повинно бути вікно для людей похилого віку

Не варто намагатися заощадити вибираючи глухі стулки. Так, вони дешевші, але підтримувати їх у чистоті без ризику важко. Нашим бабусям чистота важлива настільки, що вони готові забувати про власну безпеку.

Якщо в сім’ї похилого віку зі слабким зором або з проблемами опорно-рухового апарату, не варто оформляти балконний блок високим порогом – пенсіонер може запнутись і впасти. Набагато раціональніше взагалі відмовитися від порога.

Вікна із фрамугами у верхній площині – також не підходять для вікових користувачів. Відкрити або закрити фрамугу можна, тільки вставши на табуретку, а це загрожує травами або падіннями. Тому зупиніться на стандартних поворотно-відкидних системах.

Не підійдуть і тоновані склопакети. Звичайно, вони захищають від УФ-променів, перешкоджають вигоранню меблів та текстилю, але людина з ослабленим зором не оцінить ці переваги та відчуватиме дискомфорт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні