No menu items!
П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіКредит готівкою: всі за та проти

Кредит готівкою: всі за та проти

В житті нерідко трапляються ситуації, коли гроші потрібні тут і зараз, але зарплатню затримують, виплати не приходять, а накопичених коштів немає. Рішення в цьому випадку — отримання грошової позики в банку. Одним з видів таких кредитів є кредит готівкою, який часто обирають з огляду на його разючі переваги. Розбираємо всі «за» та «проти» цього виду кредиту.

Переваги готівкових позик

  • Зручність використання. Далеко не всі магазини або інші установи приймають безготівкові платежі, а ось готівка стане в пригоді всюди, де можна купувати щось або оплачувати певні послуги.
  • Будь-яке призначення. Іпотека розрахована для купівлі житла, кредит на авто — для придбання транспортного засобу, а ось кредит готівкою видається на будь-які потреби. Необхідності повідомляти банк про мету використання коштів немає, а тому інформацію про те, куди були витрачені гроші, знатиме лише позичальник.
  • Економія. Так, обираючи кредит готівкою, можна зекономити на комісії банку за зняття кредитних коштів з рахунку.
  • Без застави та поручителів. На відміну від кредитів на авто, житло та інші потреби, кредит готівкою видається швидко, без застави та поручителів. Іноді банки навіть видають такі позики без довідки про доходи та без офіційно підтвердженого джерела прибутку.

Отримати кредит готівкою можна в Ukrsibbank: банк пропонує позику до 300 тисяч гривень, а рішення про видачу формується вже за 30 хвилин. Зручним є і те, що відсоткова ставка за кредитом фіксована, а тому про неочікуване збільшення платежів за позикою можна забути.

Недоліки кредитів готівкою

Водночас як і будь-який інший фінансовий інструмент, кредити готівкою мають свої недоліки, серед яких:

  • Висока відсоткова ставка. В порівнянні з іншими видами кредитів (цільовими, з заставами тощо), даний вид позики має значно вищу річну ставку.
  • Обмежена сума кредиту. Банки пропонують до 10 млн гривень позики на житло, до 5 млн — на автомобіль, а ось для кредитів готівкою — до 300-500 тисяч гривень, чого може виявитись недостатньо в певних ситуаціях.
  • Нарахування відсотків. Якщо за кредитною карткою відсотки по кредиту почнуть нараховуватись лише після фактичного використання грошей, то в випадку позик готівкою відсотки нараховуватимуться одразу з першого дня їх отримання незалежно від того, використав позичальник готівку чи ще ні.

Альтернативи

Шукаєте інші види кредитів або вирішили ознайомитись з доступними видами позик? Пропонуємо список найбільш популярних видів банківських кредитів:

  • Іпотека. Кредит на житло. До 10 млн гривень, до 20 років терміну кредитування. Застава — придбана в кредит нерухомість;
  • Кредитний ліміт. До 300 тисяч гривень безготівково на різні цілі з пільговим періодом (без сплати відсотків) до 65 днів;
  • Оплата частинами. Розстрочка платежів за певний товар або послугу рівними частинами без переплат;
  • Кредит на авто. Позика для купівлі автомобіля. До 5 млн гривень, до 10 років терміну кредитування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні