Фахівці стверджують, що здоровій людині достатньо з’їдати в день 1-2 зубчики часнику для підтримки імунітету і профілактики різних захворювань. Максимальна кількість – 3-5 зубчиків свіжого часнику на день.
При цьому часник протипоказаний людям, які мають виразку шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрит, геморой, а також – тим, які страждають на захворювання нирок і печінки, епілепсію.
Слід зазначити ще один момент: часник посилює апетит. Це треба мати на увазі людям із зайвою вагою.
«З віком на стінках судин з’являються відкладення холестерину (бляшки), через що виникає атеросклероз. Він проявляється такими симптомами, як запаморочення, задишка, біль у серці і в ногах. Він також веде до погіршення зору та пам’яті. Щоб судини були чистими і кров вільно «ходила», судини треба чистити.
Я для цього готую часникову олію. Треба очистити і подрібнити голівку часнику. Потім покласти часник у банку і залити склянкою соняшникової нерафінованої олії. Настояти добу, потім влити сік одного лимона і ретельно розмішати.
Суміш необхідно витримати сім днів у прохолодному місці, періодично струшуючи вміст. Приймати три місяці – по 1 чайній ложці 3 рази на день 30 хвилин до їди. Потім зробити перерву (один місяць) і повторити.
Єлизавета П., м. Рівне»
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…