Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачНастільний вентилятор для дому: критерії вибору

Настільний вентилятор для дому: критерії вибору

Этот материал также доступен на русском языке
З приходом літа більшість з нас починає замислюватися про те, як влаштувати вдома або на робочому місці комфортний мікроклімат, тому що спека з'їдає останні сили і не дає повноцінного функціонування. Придбання вентилятора стане чудовим розв'язання цієї проблеми.

Який вентилятор вибрати: підлоговий чи настільний?

За типом установки всі побутові вентилятори можна розділити на три великі групи: підлогові, настільні та стельові. При виборі типу вентилятора в першу чергу необхідно враховувати місце, в якому планується його встановити. Для вентилятора підлоги знадобиться великий простір. Якщо встановити його в маленькому приміщенні, то вас може проскочити та після декількох годин під таким вентилятором ви, швидше за все, зляжете із запаленням легень. Також вентилятор для підлоги не підійде в будинок або квартиру, де є маленькі діти або домашні вихованці.

Для невеликих приміщень або в офіс чудовим рішенням стане придбання настільного вентилятора. По потужності ці малюки мало чим поступаються підлоговим вентиляторам, але при цьому роблять обдув приємнішим і локальнішим. Цікаві пропозиції щодо настільних вентиляторів можна переглянути за посиланням: https://comfy.ua/fan/tag__malenkie/.

Стельові вентилятори здебільшого поєднують з освітлювальними приладами і, як правило, встановлюють на дачах, заміських будинках або альтанках.

У чому переваги настільного вентилятора?

До головних переваг належать:

  • Мобільність та компактність. Настільні вентилятори не займають багато місця і їх легко можна за необхідності перенести в інше місце.
  • Енергозбереження. На відміну від вентиляторів для підлоги, настільні споживають значно менше електроенергії.
  • Безшумність. Настільні вентилятори цінуються тим, що мають низький рівень шуму (приблизно 30-40 дБ). Таким чином вони не гудуть під вухом і не відволікають від роботи.

Яким має бути настільний вентилятор?

Приступаючи до вибору вентилятора, рекомендується звернути увагу до його конструктивні особливості.

Одна з найважливіших характеристик – стійкість. Іноді виробники обладнують настільні вентилятори двома кріпленнями: звичайною ніжкою, яка виставляється на стіл, і ніжкою-кліпсою, за допомогою якої прилад можна прикріпити до кришки столу, полиці або підвіконня. Вентилятори з кліпсою вважаються більш стійкими та надійними.

Також зверніть увагу на те, чи є регулювання висоти та кута нахилу вентилятора і чи є можливість вибору швидкісного режиму, який дозволить регулювати силу обертання лопатей.

Експерти рекомендують вибирати настільний вентилятор з великими та широкими лопатями. Такий вентилятор за рахунок унікальної конструкції лопатей забезпечить менший рівень шуму, ніж його побратими з маленькими лопатями. Також краще купити вентилятор із пластиковими лопатями, а не з металевими. Останні під час роботи створюватимуть багато шуму, а настільним вентиляторам, які працюють у безпосередній близькості від людини, цього не потрібно. Обов’язково лопаті повинні бути закриті захисними ґратами. Чим вона дрібніша, тим краще.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні