П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЯк зорієнтуватися у нововведеннях та законах: корисні міні-ради

Як зорієнтуватися у нововведеннях та законах: корисні міні-ради

Этот материал также доступен на русском языке
Законодавство та соціальні служби України не стоять на місці, щодня відбуваються зміни з урахуванням поточних подій та обставин. Деколи не вдається відстежити всі нововведення.

Розрахунок субсидії

Щоб при обчисленні субсидії дохід члена сім’ї, який фактично не проживає за місцем реєстрації, не враховували, треба надати підтверджуючі документи: наприклад, довідку з роботи, місця навчання, медустанови.

Крім того, розрахувати субсидію лише на членів домогосподарства, які фактично проживають у будинку, можуть на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства або фактичного місця проживання особи.

Переселенці мають оплачувати комунальні послуги

Переселенці, які проживають безкоштовно у містечках зі збірних модулів, гуртожитках, будинках відпочинку, санаторіях, пансіонатах, повинні оплачувати комунальні послуги. Але платити вони повинні за тарифами для населення, а не для підприємств та установ. Наприклад, якби санаторій працював у звичайному режимі, там діяли б тарифи для підприємств. Якщо в ньому проживають переселенці, застосовують тарифи, встановлені для населення.

Програма медичних гарантій

Скористатися безкоштовними послугами за програмою медичних гарантій людина може стільки разів, скільки їй потрібно. Не обмежуються як візити до сімейного лікаря, так і призначені ним обстеження та аналізи. Це стосується як державних, так і приватних медустанов, які уклали договори з Національною службою здоров’я.

Трудовий договір може бути розірвано

Майте на увазі, якщо в організації відбулися зміни, у тому числі скорочення чисельності або штату працівників, трудовий договір може бути розірвано. Перевагу в цьому разі мають працівники з вищою кваліфікацією та продуктивністю праці, а також ті, кому залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні