Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСкільки і в яких умовах можна зберігати майонез

Скільки і в яких умовах можна зберігати майонез

Этот материал также доступен на русском языке
Майонез - це той продукт, без якого важко уявити багато салатів. Крім цього він зробить смачнішим будь-який гарнір, хот-дог або гамбургер. Своєрідний смак майонезу важко не впізнати. А новий рік без салату олів'є з майонезом взагалі важко уявити.

Свою історію майонез розпочав у 1757 році у місті Маон. З того часу він підкорив увесь світ, його виробництво поставлене на промислові рейки. Майонез можна приготувати самостійно.

Магазинний майонез відрізняється від приготовленого вдома і може викликати в організму звикання, тому часто хочеться вживати в їжу. З цієї причини важливо знати термін зберігання майонезу.

Магазинний майонез

У магазині майонез має зберігатися у приміщеннях або холодильниках, що охолоджуються, при циркуляції повітря і при температурі не нижче за нуль і не вище за +18 градусів. Термін зберігання встановлюється кожним виробником.

Після розкриття упаковки майонез необхідно зберігати у холодильнику.

  • На думку фахівців, упаковки з ковпачками-дозаторами після розтину можуть зберігатися в холодильнику протягом усього терміну придатності, що вказаний на упаковці.
  • Інші упаковки, без таких ковпачків (наприклад, саше, туби, пакети під запайку, пластикові баночки) після розкриття закриваються негерметично. З ними треба бути акуратнішими. Але якщо холодильник у хорошому стані, то відкритий майонез у такій упаковці можна зберігати тиждень або два.

Домашній майонез

Майонез можна приготувати самостійно. Для нього потрібно небагато інгредієнтів. Знадобиться

  • 150 мл оливкової олії,
  • один свіжий жовток,
  • півтори чайної ложки цукру,
  • одна третина чайної ложки солі та
  • пів столової ложки соку лимона, який тільки вичавлений.

Далі, використовуючи кухонну техніку, можна отримати чудовий майонез.

Домашній майонез потрібно зберігати обов’язково у холодильнику у скляній банці з кришкою. Термін зберігання домашнього майонезу – максимум 4 дні

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні