Статті

Чарівна сила подорожника: секрети приготування та застосування соку для здоров’я

Його цілющу силу ми знаємо з дитинства – напевно, всім траплялося прикладати широке листя подорожника до подряпин, що кровоточать, і садна. Але «вміє» він набагато більший.

Коли допоможе сік подорожника?

Сік зі свіжого листя подорожника ефективний при хронічних гастритах, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки з нормальною або зниженою кислотністю шлункового соку.

При вживанні соку з листя подорожника відзначається зменшення або зникнення болю та диспепсичних явищ, поліпшення апетиту.

Як приймати сік

При гастритах, колітах, ентероколітах

Найкращих результатів можна досягти, якщо пити сік подорожника по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їди. На зиму сік консервують горілкою, змішуючи у рівних пропорціях.

Сік подорожника з медом для шлунка

Корисний при кровотечах, проносах, виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки при нормальній та зниженій кислотності, захворюваннях та здутті кишечника. 1–2 столові ложки соку і 1 столову ложку меду розводять у склянці води кімнатної температури, п’ють 4 рази на день до їди, курс – 30 днів.

При хворобах шлунка, хронічній дизентерії

Треба змішати рівні об’єми соку свіжозібраного листя подорожника великого і трави подорожника блошиного. Приймають по 1 столовій ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їди, розводячи у 1/4 склянки води, протягом 30 днів – при анацидних гастритах, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки без підвищеної кислотності, хронічних колітах.

Як приготувати сік

Сік подорожника віджимають зі свіжого листя, заготовленого з травня по вересень. Листя з частиною черешка промивають у холодній воді (дають воді стекти), ошпарюють окропом, пропускають через м’ясорубку і віджимають через щільну тканину.

Якщо сік вийшов густим, то його розводять водою (1:1). Кип’ятять 1-3 хвилини.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38