Статті

Секрети відомих шеф-кухарів стануть у пригоді навіть досвідченим господиням.

Якщо розсольник виявився надто кислим

Якщо розсольник виявився занадто кислим, потрібно ввести в нього окремо зварену картоплю разом з відваром. Можна також злити із каструлі частину рідини і додати свіжу порцію бульйону або картопляного відвару. Довести до кипіння, додати сіль за смаком. У недостатньо гострий розсольник вливають кип’ячений проціджений огірковий розсіл.

На який бік фольги класти продукти?

Глянцевий бік фольги відбиває світло і тепло, а матовий – навпаки, поглинає тепло. Таким чином, якщо страва має залишатися холодною, оберніть її глянсовим боком назовні. Якщо ж ви хочете довше зберегти страву теплою, оберніть її глянцевим боком всередину.

Якщо млинці прилипають до сковороди

Додайте у тісто кілька столових ложок олії або трохи борошна. Щоб млинці не прилипали до тефлонової сковороди, додайте у тісто окропу. Проблема може бути у пошкодженому покритті сковороди. Тоді змастіть сковороду олією і смажте млинці на маленькому вогні.

А от якщо тісто для млинців пригоряє, значить у ньому забагато цукру або олії.

Смажите рибу? Як позбутися кісток?

Цей спосіб приготування годиться для риби, яка має дрібні кістки, наприклад, карася. Рибку треба почистити, помити, розрізати черевце, витягнути нутрощі, якщо є ікра, залишити її. Після чого взяти гострий ніж і акуратно зробити часті горизонтальні надрізи по всій довжині риби, не розрізаючи хребет, з одного та другого боку. У черевце риби викласти порізану тоненькими кільцями або півкільцями цибулю і один лавровий лист. Обваляти рибу в борошні і обсмажити на невеликому вогні. Виходить дуже смачно, а головне, не відчувається дрібних кісток.

Щоб макарони не злипалися

Наповніть водою каструлю і посоліть трохи, додайте олію і доведіть до кипіння. Коли вода почне кипіти, засипте макарони – спочатку один кінець спагеті, а коли він розм’якне, опустіть другу частину. Варіть протягом чітко встановленого на упаковці часу – це від 7 до 10 хвилин. Ідеальний стан страви – це коли макаронина не надто жорстка, а трохи щільна.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…

03/07/2025 18:58
  • Новини

Шахраї атакують: в Україні зростає кількість підробленої валюти

Кількість підроблених доларів та євро в Україні продовжує зростати. Чому це відбувається, як розпізнати фальшивку…

03/07/2025 17:59
  • Новини

Скільки отримують пенсіонери в Україні: мінімальні та максимальні виплати

Підвищення пенсій в Україні цього року відбулося ще у березні, і нових переглядів поки що…

03/07/2025 16:29
  • Новини

Як стимулювати цвітіння овочевих культур: прості та надійні способи від експерта

Хочете, щоб ваші овочі швидше зацвіли? Скористайтесь перевіреними засобами – від настою полину до медового…

03/07/2025 15:34
  • Новини

Домашні цукерки “П’яна вишня”: готуємо улюблені солодощі самостійно

Ніжні, насичені, з легкою алкогольною ноткою – ці цукерки не гірші за магазинні. Обов'язково приготуйте…

03/07/2025 15:06
  • Новини

Оплата комуналки по-новому: українцям зробили важливе попередження

Тепер оплатити газ онлайн стало ще простіше — завдяки новій інтеграції сервісів Ощадбанку та Нафтогазу.…

03/07/2025 14:39