Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яП'яткова шпора: як позбутися болю

П’яткова шпора: як позбутися болю

Этот материал также доступен на русском языке
Підошовний фасциїт (п'яткова шпора) - захворювання, яке завжди супроводжується болем у п'яті й пов'язане із запаленням підошовної фасції.

Фасція – це мембрана, яка вистилає м’язи внутрішньої частини стопи. Вона підтримує підйом стопи і «працює» під час кожного кроку.

Виконання цих нескладних вправ допоможе зменшити біль у п’яті.

  • ВПРАВА З М’ЯЧИКОМ. Сядьте на стілець зі спинкою. Тримайте спину прямо. Покладіть на підлогу тенісний м’ячик і почніть катати його стопою. Слідкуйте за тим, щоб м’ячик масажував всю стопу. Виконуйте вправу приблизно хвилину, відпочиньте і зробіть ще два повтори.
  • ВПРАВА З РУШНИКОМ. Покладіть рушник на підлогу і поставте на нього одну ногу. Пальцями ніг постарайтеся зім’яти рушник і утримуйте його кілька секунд. Поверніться у вихідне положення і виконайте 3 підходи по 10 повторень кожною ногою.
  • ВПРАВА ЗІ СТРІЧКОЮ. Сядьте на килимок і зачепіть стрічку за стопи. Утримуючи стрічку, спробуйте відірвати ноги від підлоги. Залишайтеся в цьому положенні 30 секунд і зробіть перерву. Переведіть стрічку під пальці і злегка розтягніть їх протягом 30 секунд.
  • ПІДЙОМ НА НОСОЧКИ. Встаньте прямо, спину тримайте рівно. Підніміться на носки, максимально відриваючи п’яти від підлоги. Спробуйте піднятися максимально високо і опустіться у вихідне положення. Зроби 3 підходи по 10 повторень.

Читайте також: Як позбутися болю в п’яті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні