П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно зберігати сиру рибу

Як правильно зберігати сиру рибу

Этот материал также доступен на русском языке
Так як риба має вишуканий смак і дуже корисна для здоров'я, не дивно, що дієтологи рекомендують вживати її в їжу принаймні раз на тиждень.

Свіжа риба і морепродукти мають не тільки чудовий смак, а й велику цінність для здоров’я. Якщо вас цікавить, як зберігати рибу так, щоб вона довше залишалася свіжою як після улову, то при покупці необхідно звернути увагу на її зовнішній вигляд і запах.

Незважаючи на істинність старої німецької приказки: «Духовка — найкраще місце для свіжовиловленої риби», — будуть випадки, коли вам доведеться зберігати її або морепродукти протягом кількох днів перед приготуванням.

Чим свіжіша риба, тим довше її можна буде зберігати.

Як правильно зберігати сиру рибу?

  • Перед тим як покласти сиру рибу в холодильник, промийте її і ретельно висушіть паперовим рушником. Потім помістіть у поліетиленовий пакет. Видавіть все повітря, покладіть пакет із рибою на тарілку з льодом. Сиру рибу в холодильнику можна зберігати не більше двох днів.
  • Щоб заморозити рибу, добре промийте її та висушіть паперовим рушником. Загорніть рибу в поліетиленовий пакет або харчову плівку (у кілька шарів) і заморозьте.
  • Другий спосіб – у воді: помістіть рибу в емальований або пластмасовий контейнер, залийте водою і заморозьте. У такому вигляді вона може зберігатися близько місяця.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні