Нашому організму однаково потрібні як кислоти, так і луги. Тому головне для здоров’я – підтримувати кислотно-лужний баланс. А для цього досить просто збалансувати своє харчування.
До закислення організму призводить споживання цукру, шоколаду, чаю, кави, алкоголю, газованих напоїв, концентрованих «соків», м’яса, птиці, риби, яєць, сиру, пастеризованого молока та молочних продуктів, дріжджового хліба, зернових круп. При цьому замочування круп змінює їхню дію з кислотного на лужне.
Що стосується корисних лужних продуктів, то серед них листова зелень, будь-яка капуста, огірки, морква, буряк, диня, кавун, морква, кабачки, селера, базилік, цибуля, часник. Крім того, до цього списку входять усі ягоди і багато фруктів. Сильну лужну дією мають, як не дивно, лимон і грейпфрут (без цукру), а також чаї – мате і каркаде, рослинні олії, наприклад, оливкова, виноградна та лляна, крім кукурудзяної.
Не забувайте також про помірні фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі, нормальну тривалість сну і відсутність стресів – це також є корисним для відновлення правильного кислотно-лужного балансу.
Від правильності посадки кизилу залежить його приживлюваність, врожайність та стійкість до хвороб. Розповідаємо, як підготувати…
Україна може відмовитись від американського долара як основної валюти розрахунку. Що про це думають у…
Цей м’ясний рулет із яйцем виходить ніжним, соковитим і дуже смачним. Готується просто, а результат…
Європейські синоптики попереджають про різкі температурні коливання та штормову активність взимку. Що треба знати.
У жовтні внутрішньо переміщені особи можуть отримати нові види державної підтримки. Розповідаємо, на що саме…
У наступному році Кабмін планує відчутно збільшити оплату праці педагогам. Наразі зараз середня зарплата вчителів…