Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи робити для розтягування м'язів ніг

Які вправи робити для розтягування м’язів ніг

Этот материал также доступен на русском языке
Вправи на розтягування допоможуть зберегти молодість тіла в будь-якому віці - ми молоді, поки рухливі наші суглоби.

Як розтяжка діє на м’язи та суглоби

Неправильно організоване робоче місце, звичка нахиляти голову до телефону, відсутність зручної подушки – все це призводить до того, що з віком деякі м’язи коротшають і частіше спазмують. В результаті порушується обмін речовин та погіршується постава.

Розтяжка позбавляє м’язи перенапруги, покращує кровообіг і нормалізує лімфоток. Як результат – виводиться зайва рідина з організму, йдуть набряки і навіть зменшується целюліт. А тіло набуває рельєфу. Суглоби стають гнучкішими, що допомагає запобігти травмам.

Особливе навантаження посідає ноги, і розтяжка допоможе полегшити їх стан.

Які вправи робити для розтягування м’язів ніг

  1.  Візьміть ремінь і ляжте на спину. Зігніть ноги в колінах. Накиньте на стопу лівої ноги ремінь і, тримаючи його за кінці, підніміть ногу. Потягніть стегно до себе, коліно не розгинайте. Зробіть вправу для правої ноги. Повторіть тричі.
  2.  Сядьте на підлогу, максимально широко розведіть ноги, спину намагайтеся тримати прямою, не нахиляючись уперед. Зберігайте положення 5-10 секунд, розслабтеся і повторіть 3 рази.
  3.  Ляжте на живіт, праву долоню покладіть під чоло. Зігніть ліву ногу в коліні, захопіть стопу лівою рукою і потягніть до сідниць. Зробіть вправу для правої ноги. Повторіть тричі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні