Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк підібрати стрижку за формою обличчя для елегантного віку

Як підібрати стрижку за формою обличчя для елегантного віку

Этот материал также доступен на русском языке
З настанням весни будь-яка жінка хоче виглядати стильно і доглянуто, навіть елегантного віку. І для цього немає потреби відвідувати дорогі салони краси.

Головне – правильно підібрати стрижку, яка відповідатиме вашому віку та формі обличчя.

Стрижки на коротке волосся

Найефектнішою зачіскою для жінок елегантного віку вважається коротка зачіска. Вона ніколи не виходить із моди, надає легкості та доглянутості. Наприклад, класичні варіанти коротких стрижок «Боб» та «Каре» підійдуть володаркам круглого обличчя.

Пряме каре чудово підкреслить обличчя овальної форми. Для подовженого або «трикутного» обличчя стане відмінним вибором коротке каре.

Ще один варіант короткої стрижки «Каскад» на коротке волосся, він личить тим, у кого рідке волосся. Каскад можна робити жінкам з круглою, овальною, трикутною та квадратною формами обличчя.

Оригінальніша коротка стрижка «Пікс», з більшою довжиною на потилиці і маленькою з боків, прикрасить овальну і трикутну форми обличчя. Жінкам з квадратним обличчям варто придивитися до такої зачіски з косим чубчиком.

Дуже популярною зараз є і елегантна укладка «Гарсон». Трикутна форма обличчя добре виглядатиме з подовженим гарсоном і довгим чубчиком. А кругле або квадратне обличчя можна візуально витягнути за допомогою асиметричної стрижки.

Зачіски на волосся середньої довжини

З віком жінці важко доглядати довге волосся. Волосся не завжди зберігає дівочу густоту, а сивина, що проявилася, потребує постійного догляду і фарбування.

Стилісти рекомендують любителькам довгого волосся робити стрижки середньої довжини. Ця довжина волосся підходить всім типам обличчя.

Наприклад, модна стрижка «Сходинка» дозволяє надати волоссю легкості та об’єму. Вона може згладити незграбні риси трикутного або квадратного обличчя, а кругле трохи витягнути.

«Подовжений боб» також візуально коригує витягнутий овал обличчя, надаючи образу жіночності та приховуючи недоліки шиї.

Ще одна модна стрижка цього сезону «Аврора». Вона додає образу елегантності, а волоссю – об’єму. Зачіска личить жінкам з будь-якою формою обличчя разом із прямим або косим чубчиком.

Правильний чубчик приховає зморшки

  • Чубчик-шторка приховає зморшки і надасть обличчю молодого вигляду.
  • Скошений і зачесаний набік – зробить кругле і квадратне обличчя скульптурним.
  • Прямий і рваний чубок нижче за брова поєднується із зачісками на коротке волосся і середнє.

Не фарбуйте волосся у темний колір

Щоб надати образу молодого вигляду, колір волосся потрібно вибирати на один-два відтінки світлішим за натуральний:

  • Світлі відтінки блонду пом’якшують різкі риси обличчя, маскують дрібні зморшки і надають обличчю більше свіжості. Якщо ви не соромитеся сивини, можна поекспериментувати зі сріблястими і попелястими відтінками – вони завжди в моді.
  • Світлі відтінки шоколадного, кавового та усіх коричневих кольорів також личитимуть жінкам елегантного віку. А ось від яскравих рудих і червоних, чорних і надто темних треба відмовитися – вони надають обличчю тьмяного або блідого кольору, підкреслюючи зморшки.

Визначаємо форму обличчя

  • Квадратне обличчя виглядає незграбним і «важким», на ньому виділяються вилиці та підборіддя.
  • Для трикутної форми обличчя характерними є широке чоло, високі вилиці і вузьке витягнуте підборіддя.
  • Кругле обличчя відрізняється плавними лініями переходів від чола до вилиць і від вилиць до підборіддя.
  • Для витягнутого (овального) обличчя характерними є плавні контури з ледь помітним звуженням донизу.

Нове на сайті