Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачна кухня: готуємо за рецептами наших читачів

Смачна кухня: готуємо за рецептами наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня має свої маленькі кулінарні секрети. Рецепти наших читачів завжди викликають великий інтерес, тому що вони прості у виконанні, смачні та недорогі.

Пропонуємо вам нову добірку кулінарних шедеврів, які ви легко зможете повторити.

Грибні оладки

«Картопля — 500 грамів, гриби — 250 грамів, олія та сіль — за смаком.

  • Сиру картоплю очистити, промити і натерти на тертці.
  • Очищені гриби дрібно нарізати.
  • Перемішати їх з тертою картоплею і трохи посолити.
  • Викладати суміш ложкою на гарячу сковороду.

Обсмажувати оладки з обох боків, до золотистої скоринки.

Ілля Петрович, м. Ізмаїл»

 Хлібний пудинг

«Нарізаний черствий хліб – 250-300 грамів, яйця – 2 штуки, молоко – 500 грамів, какао-порошок – 2 столові ложки, ванільний екстракт – 1 чайна ложка, кориця – 1 чайна ложка, цукор – 1/4 склянки, олія – 20 грамів, плитка тертого шоколаду – за смаком.

  • Покласти хліб у змащену вершковим маслом глибоку форму.
  • Окремо в мисці змішати яйця, молоко, цукор, трохи солі, ваніль, какао та корицю.
  • У яєчно-молочну суміш додати тертий шоколад, залити нею хліб і акуратно перемішати.
  • Дати постояти 15-20 хвилин, щоб хліб увібрав рідину.

Випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів, до золотистої скоринки.

Ірина Сергіївна, Київська обл.»

Тефтелі з булгуром

Курячий фарш – 500 грамів, булгур – 130 грамів, цибуля – 2 штуки, яйця – 1 штука, вівсяні висівки – 1 столова ложка, томат – 1 столова ложка, сметана – 1 столова ложка, вода – 1 склянка, спеції, перець та зелень – за смаком.

  • Булгур відварити до напівготовності (приблизно 10 хвилин).
  • Цибулю, яйце, висівки, сіль та перець змішати з фаршем. 
  • булгур, ретельно перемішати і прибрати в холодильник на годину. Розігріти сковороду, сформувати тефтелі й обсмажити до рум’яної скоринки.
  • Томат, сметану і воду змішати, додати спеції і залити тефтелі.
  • Тушкувати під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.

Подавати із зеленню та овочами.

Наталія Василівна, м. Полтава»

Рибна піца

Борошно – 2 склянки, кефір – 1 склянка, томатна паста – 50 грамів, цибуля – 3 штуки, філе хеку (або білої риби) – 300 грамів, маргарин, зелень та приправи – за смаком.

  • Для тіста змішати борошно та кефір, щоб вийшло за консистенцією, як густа сметана.
  • Деко змастити маргарином (або олією), викласти на нього тісто і розрівняти.
  • Змастити тісто томатною пастою, викласти зверху рівним шаром підсмажену до золотистого кольору цибулю.
  • Накрити цибулю тонкими скибочками рибного філе, посолити, посипати рубаною зеленню і за бажання тертим сиром.

Випікати піцу в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Світлана Львівна, м. Вінниця»

Різотто з грибами

«Рис – 1 склянка, бульйон – 750 мілілітрів, цибуля – 1 штука, гриби – 420 грамів, масло вершкове – 100 грамів, сир – 150 грамів, спеції, сіль та перець – за смаком.

  • Рис ретельно промити і просушити.
  • Цибулю очистити і подрібнити.
  • У каструлі розтопити половину вершкового масла, додати подрібнену цибулю і злегка підрум’янити її.
  • Рис викласти до цибулі і постійно помішуючи, протушкувати приблизно 2-3 хвилини.
  • Залити рис бульйоном і відварити до готовності.
  • Наприкінці приготування додати в каструлю мариновані гриби.
  • Масло розтопити на сковороді. Більшу частину сиру натерти на тертці і розплавити на вершковому маслі. Цим соусом заправити різотто і додати спеції за смаком.
  • Рештою сиру посипати страву зверху.

Михайло Костянтинович, Тернопільська обл.»

Читайте також: Коли хочеться чогось новенького: готуємо за рецептами наших читачів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні