Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачКупуємо телевізор LG: як вибрати діагональ та роздільну здатність екрану?

Купуємо телевізор LG: як вибрати діагональ та роздільну здатність екрану?

Этот материал также доступен на русском языке
Телевізори марки LG, завдяки якості та багатому функціоналу, мають величезний попит. Їх модельний ряд настільки різноманітний, що здивує навіть найвибагливішого покупця. На що звернути увагу під час вибору телевізора марки LG?

Який телевізор вибрати: смарт чи звичайний?

Найбільший попит на сьогодні мають моделі з функцією Smart TV. Якщо плануєте купувати такий телевізор lg, наприклад, то обов’язково з’ясуйте, яка операційна система встановлена на моделі, що сподобалася. Смарт-телевізори продаються з вже встановленою операційною системою, яка забезпечує доступ до Інтернету та перегляд пропонованого контенту. Підключити телевізор до Інтернету можна двома способами: через мережу Wi-Fi або через інтернет-кабель. Це залежить від моделі телевізора.

Якщо ви не бажаєте переплачувати за телевізор із функцією Smart TV, то можете підібрати собі модель звичайного типу. З часом, якщо все ж таки захочете, щоб ваш звичайний телевізор став «розумним», можна купити смарт-приставку і перетворити свій звичайний телевізор на смарт ТВ.

Які параметри потрібно враховувати при виборі телевізора LG?

Експерти рекомендують насамперед звернути увагу на:

  • діагональ екрана;
  • якість зображення та звуку;
  • технологію відтворення зображення;
  • наявність функцій Smart TV.

Діагональ екрана вимірюється в дюймах і показує відстань між нижнім лівим кутом екрана та правим верхнім. Вибір діагоналі залежить насамперед від розміру кімнати, в якій буде встановлений телевізор та від відстані до глядача. Звичайно, ніхто не забороняє купити телевізор діагоналлю 60 дюймів у кімнату 2х3 м. Але при перегляді телевізора очі дуже швидко втомлюватимуться і почне погіршуватися зір. Тому для кожного телевізора вказується рекомендована відстань до екрана. Відповідно до формули, відстань від глядача до екрана має становити 2,5 його діагоналей. Таким чином, для кімнати, де від глядача до екрана 3 метри, оптимальна діагональ телевізора — 47 дюймів (щоб отримати цю цифру, потрібно перевести метри в сантиметри і розділити на 2.5, після чого отриманий результат потрібно розділити на 2,54, щоб перевести сантиметри у дюйми).

Якість зображення безпосередньо залежить від роздільної здатності екрана: чим роздільна здатність вище, тим краще.

Сучасні телевізори виготовляються з чотирма типами роздільної здатності:

  • HD — цей тип роздільної здатності використовується в телевізорах дешевого сегмента та з невеликою діагоналлю;
  • Full HD — найпоширеніший тип роздільної здатності. Він дає зображення середньої якості.
  • UHD 4K або технологія 4К. Найчастіше такий дозвіл можна зустріти в телевізорах, діагональ яких більше ніж 32 дюйми. Ця технологія дозволяє отримати якісне та чітке зображення.
  • UHD 8K — роздільна здатність, яка використовується в найсучасніших телевізорах. Такі телевізори знаходяться у сегменті VIP. Модельний ряд у них досить малий, тому що такі телевізори коштують величезних грошей і не кожному по кишені.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні