Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКоли збирати листя берези

Коли збирати листя берези

Этот материал также доступен на русском языке
Листя берези – добре відомий діуретик. На відміну від багатьох синтетичних сечогінних засобів, натуральний настій березового листя має мінімум обмежень до прийому.

Він застосовується при набряку, спричиненому хворобами серця («серцеві набряки»), порушенні роботи нирок, при затримці рідини при деяких інших станах.

Листя берези збирають у квітні-травні під час цвітіння, коли дерева посипані сережками, а листочки ще молоденькі та запашні. У цей час на них ще є глянсовий наліт, який надає їм легкої клейкості.

Листя потрібно збирати в суху сонячну погоду, коли воно добре висохне від роси. Зручний спосіб збирання листя: треба взятися за основу гілочки і провести рукою, злегка стиснутою в кулак, до верхівки. Тоді всі листочки легко відокремлюються від гілочки і залишаться в кулаку.

Для лікувального застосування листя берези заготовляють лише в екологічно чистих районах, далеко від промислових підприємств та автомобільних доріг, і ретельно перевіряють на всіх стадіях виробництва — від зібраної сировини до готового пакетика, з якого буде виготовлено лікарський напій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні