Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк вибрати тонометр для літньої людини: що треба врахувати при покупці

Як вибрати тонометр для літньої людини: що треба врахувати при покупці

Этот материал также доступен на русском языке
Літнім людям частіше за інших доводиться регулярно вимірювати артеріальний тиск тонометром. Він стає неодмінним настільним атрибутом. Розберемося, який тонометр краще купити для людини похилого віку, на які моменти слід звернути увагу.

Як вибрати тонометр?

  1.  Краще віддати перевагу автоматичному апарату з плечовою манжетою.
  2.  При діагнозі «атеросклероз» або якщо у вас тахікардія, краще вибирати апарат, який вимірює тиск три рази і видає усереднений показник.
  3.  Бажано купити модель з індикатором, який сигналізує про те, що у людини аритмія. З появою такого значка потрібно переміряти тиск ще раз.
  4.  Якщо у літньої людини слабкий і нерегулярний пульс, краще використовувати автоматичну модель, оснащену інтелектуальною системою.
  5.  Якщо плече велике, треба підібрати тонометр з манжетою підходящого розміру.
  6.  Не купуйте тонометр на зап’ясті. З віком судини зап’ястя стають менш еластичними , і вимірник не може «зловити» пульсову хвилю. А для людей із захворюваннями судин такі прилади зовсім марні.

ВАЖЛИВО! Якщо ви вже купили тонометр і сумніваєтеся у правильності вимірювань, просто візьміть прилад із собою в поліклініку і порівняйте його показання з показниками тонометра вашого лікаря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні