Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДачаГібіскус садовий на дачі: як підібрати ідеальне місце та час для посадки

Гібіскус садовий на дачі: як підібрати ідеальне місце та час для посадки

Этот материал также доступен на русском языке
Гібіскус сирійський – це чагарник, що красиво квітне, з екзотичними шовковистими квітками найрізноманітніших забарвлень.

Цей вид гібіскусу також називають сирійською трояндою або кетмією. На відміну від інших тропічних видів гібіскусу, ця рослина пристосована до вирощування в наших кліматичних умовах, хоча в садах він зустрічається не так часто.

Гібіскус сирійський має чудові махрові або прості квітки, що досягають 7-12 см у діаметрі. Його квіти злегка нагадують мальви, а ніжні пелюстки можуть бути пофарбовані в білий, фіолетовий, червоний, фіолетовий або кармінно-червоний колір, а також зустрічаються двокольорові забарвлення.

Дивно, але кожна окрема квіточка гібіскуса цвіте всього 1 день. Зате він має багато квітконосів, які забезпечують безперервне цвітіння з липня по вересень.

У північних регіонах краще вибирати для посадки сорти з простими, а не махровими квітками, оскільки останнім потрібен м’якіший клімат.

Посадка гібіскусу: тонкощі

Садять саджанці гібіскуса навесні, коли мине загроза нічних заморозків, щоб за літо вони змогли прижитися та зміцніти. Перед посадкою добре продумайте, де зростатиме ваш гібіскус. При правильно обраній ділянці та хорошому догляді гібіскус росте на одному місці до 20 років. Ідеальним буде світле і захищене від вітру місце з легким родючим вологопроникним ґрунтом – таким, в який добре садити троянди. Можна посадити гібіскус і серед троянд.

Яма для гібіскусу повинна бути вдвічі більшою, ніж коренева система саджанця. На дно ями поміщають дренажний шар з битої цегли товщиною близько 15 см, потім десятисантиметровий шар піску, шар компосту товщиною 15 см і знову шар піску такої ж товщини. Для заповнення ями змішайте верхній шар ґрунту, вийнятого при підготовці ями, з торфом і піском у співвідношенні 2:4:1, обережно помістіть кореневий ком у яму, щоб коренева шийка виявилася ледве під землею, і засипте яму підготовленою сумішшю.

Потім підгорніть саджанець, щоб навколо нього утворилася велика виїмка для вологи. Полийте рослину по цьому колу, а коли вода вбереться, підсипте у виїмку землі, вирівнюючи поверхню ділянки. Якщо у вас виникла необхідність посадити гібіскус восени, обов’язково замульчуйте приствольне коло і обв’яжіть рослину ялиновим лапником.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні