Статті

Готуємо на Великдень: паска з білим шоколадом

Паска з білим шоколадом

Інгредієнти:

  • борошно – 730 грамів,
  • молоко – 130 мілілітрів,
  • вершкове масло – 300 грамів,
  • яйця – 4 штуки,
  • цукор – 3 столові ложки,
  • ванільний цукор – 6 чайних ложок,
  • сухі дріжджі – 15 грамів,
  • білий шоколад – дві плитки,
  • щіпка солі.

Приготування

  • Просіяти борошно і з’єднати його з сухими дріжджами.
  • Міксером збити яйця з цукром, ванільним цукром та сіллю до утворення пишної піни.
  • Додати до яєць тепле молоко (120 мл) і, продовжуючи збивати, потихеньку всипати борошно з дріжджами в яєчно-молочну суміш. Замісити тісто.
  • Ввести в тісто невеликими порціями м’яке вершкове масло і добре його вмісити.
  • Обім’яти тісто руками, покласти в каструлю, накрити рушником і залишити на 2 години, щоб підійшло.

Коли тісто підійде і збільшиться в обсязі, знову акуратно обім’яти його руками.

  • Поламати на шматочки плитку білого шоколаду, розрівняти тісто і рівномірно розподілити на його поверхні частину шоколаду.
  • Потім загорнути краї тіста, накриваючи шоколад, викласти залишки шоколаду і знову загорнути у тісто.
  • Викласти тісто у форму для випічки, змащену олією, так, щоб воно заповнило форму на 2/3, і залишити на 1 годину, щоб піднялося.
  • У розігріту духовку поставити паску і випікати при температурі 180 градусів 1 годину.
  • Залишити паску до повного охолодження, а потім дістати її з форми.

Тим часом приготувати шоколадну глазур. Розтопити решту плитки білого шоколаду на огрівнику. Помішуючи шоколад, поступово влити в нього 2 столові ложки молока. Щойно шоколад набуде рідкої консистенції, покрити ним верх паски.

 Раніше ми розповідали про 10 секретів ідеальної великодньої паски: це повинна знати кожна господиня.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 6 жовтня

Понеділок очікується в Україні переважно хмарним, вологим. Сонця не буде над усією територією.

05/10/2025 23:48
  • Новини

З жовтня житимемо за новим часом: починаємо готуватися

В останню неділю жовтня ми традиційно переходимо на зимовий час. Як безболісно пережити зміну звичного…

05/10/2025 22:59
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 жовтня 2025 року: до Землі наближаються два потоки плазми

Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…

05/10/2025 21:57
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня: від спалахів емоцій до тепла примирення

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…

05/10/2025 20:43
  • Новини

Яка цибуля найкорисніша: вибираємо найбільш підходящу цибулю для імунітету та судин

Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…

05/10/2025 19:58
  • Статті

Чи варто вірити снам: що каже православ’я

Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.

05/10/2025 18:31