No menu items!
П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачСтрахування в Україні

Страхування в Україні

Страхування в Україні працює на засадах договірних взаємовідносин між страховиком (страховою компанією) та страхувальником (особою або організацією, яка укладає договір страхування).

Страховик виступає гарантом відшкодування збитків, які можуть виникнути у страхувальника в разі настання певних подій, передбачених у договорі страхування. Своєю чергою, страхувальник сплачує страховий внесок (премію), який є відповідною винагородою за забезпечення фінансової захищеності.

Україна має декілька видів страхування, серед яких найпоширенішими є автострахування, медичне страхування, страхування майна, життя та ін.

Окрім традиційних страхових компаній, в Україні також працюють різні страхові брокери та агенти, які допомагають страхувальникам вибрати оптимальні умови страхування та укласти договір зі страховою компанією.

Законодавство України передбачає регулювання діяльності страхових компаній та забезпечує захист прав споживачів страхових послуг. Для цього існує спеціальний орган – Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг, який контролює діяльність страховиків та забезпечує дотримання законодавства в галузі страхування.

Крім того, укладення договору страхування не є обов’язковим для всіх видів діяльності та майна. Наприклад, в Україні не обов’язкове страхування життя та майна фізичних осіб, за винятком окремих випадків, які передбачені законодавством. Однак, наявність страхового поліса може значно знизити ризик виникнення фінансових збитків у разі непередбачуваних подій.

За останні кілька років в Україні страховий ринок динамічно розвивається. За даними Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, за 2021 рік загальний обсяг страхових премій склав більш як 53 млрд грн, що є рекордним показником за останні роки.

Загалом, страхування в Україні має важливе значення для забезпечення фінансової стабільності та захисту прав споживачів. Тому, якщо ви плануєте укласти договір страхування, варто уважно вивчити умови договору та звернутися за допомогою до кваліфікованого страхового брокера чи агента.

В Україні беззаперечним лідером серед страхових компаній є Оранта. Ви можете купити поліс КАСКО, ОСАГО чи будь-який інший легко та швидко на сайті онлайн або звернутись за допомогою до висококваліфікованих менеджерів за допомогою.

Переходьте на сайт та робіть Ваш вибір!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні