Консервовані продукти часто вважають менш поживними порівняно зі свіжими та замороженими. Це пов’язують із тим, що вони втрачають важливі компоненти під час приготування.
Технологія приготування консервів у промислових умовах передбачає тривалу обробку продуктів за високих температур і під тиском.
Подібна обробка проводиться без доступу кисню і сонячного світла, тому частина вітамінів в консервах все ж таки зберігається, наприклад, вітаміни A, E, K, РР і D. Також залишаються деякі вітаміни групи В, а у рибних консервах – ненасичені жирні кислоти Омега-3.
При цьому треба враховувати, що готова продукція може містити велику кількість солі.
Якщо риба або м’ясо консервується у власному соку, то в консервах немає жодних добавок, окрім солі, цукру та спецій. Якщо ж до складу консервів входить олія, то кількість жирів, найімовірніше, перевищує допустиму для дієтичного харчування. А якщо консерви містять томат, то до їх складу також можуть входити крохмаль та борошно.
Не особливо корисними є і консервовані гриби та овочі, які зазвичай проходять попередню обробку у вигляді смаження або копчення. Це може призвести до утворення в них канцерогенів.
Однозначно сказати, що всі консерви шкідливі або корисні, не можна. Тому при виборі подібних продуктів слід враховувати свій стан здоров’я та протипоказання при лікувальних дієтах.
Не секрет, що одяг із секонд-хенду має дуже неприємний запах, який звичайним пранням іноді взагалі…
Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…
Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.
Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…