Статті

Як поповнити весняний авітаміноз: готуємо смачну хрумку квашену капусту

Капусту їсти корисно цілий рік, а навесні і ще як!

Капуста за рецептом виходить ароматна, зі смаком мочених яблук.

Інгредієнти:

– капуста, 3 кг;
– морква, 300 г;
– гвоздика, 2 шт;
– сіль, 3 ст.л;
– цукор, 1 ст.л;
– лавровий лист, 2 шт;
– перець запашний, 6 шт.

Приготування:

  • Видаляємо верхнє листя з капусти і шаткуємо її. Змішуємо капусту з цукром і добре переминаємо руками.
  • Морква натираемо на великій тертці і перемішуємо з капустою. Додаємо сіль та всі спеції, змішуємо мау.
  • Укладаємо салат у ємність, утрамбовуємо і ставимо зверху гніт. Залишаємо капусту за кімнатної температури на 3 – 4 дні.
  • Протягом цього періоду протикайте капусту, щоб виходило повітря і капуста квасилася рівномірно.
  • Розкладаємо по банкам, закриваємо кришками і ставимо в прохолодне місце.

Запорука успіху цього та й будь-якого рецепту квашеної капусти в тому, що

  • капусту краще брати пізніх сортів, причому качани повинні бути без пошкоджень.
  • Не дайте їй перестояти в теплі, інакше вона розм’якне і перетвориться на несмачну масу.
  • Кваситися капуста повинна тільки у дерев’яному, скляному або емальованому посуді.
  • Завжди дотримуйтесь співвідношення інгредієнтів – моркви та капусти, солі.
  • Щоб заготівля була ще ароматнішою та смачнішою, додайте до неї сухе насіння кропу, достатньо 1.5 ч.л.

Раніше ми писали, що приймати для посилення апетиту?

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10