Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк за допомогою нескладних вправ покращити рухливість тазу

Як за допомогою нескладних вправ покращити рухливість тазу

Этот материал также доступен на русском языке
Поява болю в суглобах області тазу може сигналізувати про початок артрозу тазостегнового суглоба. Регулярні вправи двічі на день - вранці та ввечері - допоможуть покращити рухливість суглоба і зміцнити навколишні тканини.

Однак виконувати вправи можна лише на початковій стадії захворювання.

1. Ляжте на підлогу на живіт, розведіть ноги на ширину таза і зігніть коліна. Стопи мають бути спрямовані нагору. Покладіть голову на складені перед собою руки і по черзі піднімайте зігнуті ноги до стелі. Виконуйте 15-20 разів для кожної ноги. Завершіть вправу утриманням кожної ноги у піднятому положенні протягом 15-30 секунд.

2. Поверніть на правий бік, підставте праву руку під голову, а лівою упріться перед собою. Зігніть ліву ногу в коліні так, щоб стопа була повернена у бік спини, а праву залиште прямою. Піднімайте зігнуту ногу вгору 15-20 разів, після чого затримайте її в піднятому положенні на 15-30 секунд. Потім повторіть те саме на лівому боці для правої ноги.

3. Ляжте на бік і зігніть у колінах обидві ноги так, щоб стопи були повернені до спини. Піднімайте одну зігнуту ногу 15-20 разів, завершіть вправу утриманням на 15-30 секунд. Повторіть з другого боку.

4. Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах і підведіть їх до живота так близько, як зможете. Обхопіть коліна долонями і крутіть колінами за допомогою рук. Зробіть 15-20 обертань за годинниковою стрілкою, а потім – проти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні