Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачМіфи та реальність про ламінат

Міфи та реальність про ламінат

Этот материал также доступен на русском языке
Ламінат - популярне покриття для підлоги. Дедалі більше задоволених покупців насолоджуються його використанням щодня. При цьому навколо нього все ще багато міфів і легенд.

І це, незважаючи на те, що знайти у продажу ламінат Київ, чи Вінниця, чи у вашому місті можна далеко не перший рік.

Міф 1: Висока ціна

Насправді вартість ламінатної дошки значно нижча, ніж паркету або плитки для підлоги. Більше того, її встановлення не викликає складнощів навіть у новачків. Тому навіть якщо ви зробите вибір на користь дорогої якісної підлоги, в результаті значно заощадите.

Міф 2: Підлога боїться води

Коли у продажу з’явилися перші моделі ламінату, волога справді була згубною для них. Зараз у продажу можна знайти водостійкі вироби, допустимі для використання у ванних кімнатах.

Все одно боїтеся, попри маркування? Обробіть стики дощок спеціальною мастикою, яка підвищить герметичність покриття.

Міф 3: Нестійкість до механічних впливів

Багато людей відмовляються від використання ламінату в офісах через те, що ним нібито не можна ходити на підборах. Та й у квартирах власники такого покриття підлоги часто бояться ставити на нього важкі меблі.

Тим часом низька стійкість спостерігається лише у недорогої дошки 31-го класу. Купуючи сучасні вироби, просто подбайте про необхідні показники міцності, враховуючи таке:

  • 32 клас підходить для використання в офісних приміщеннях, легко витримує незначні дії (у тому числі підбори);
  • 33 клас може бути опорою навіть для невеликих торгових стелажів;
  • 34 клас практично не поступається за міцністю вуличній плитці.

Вибирайте за своїми запитами та забудьте про можливі пошкодження.

Міф 4: Використання небезпечне для здоров’я

Твердження пішло через наявність формальдегіду у складі дошки. Справді, він там присутній, але у мінімальній допустимій концентрації. Шкоди здоров’ю така кількість не несе.

Більше того, слід зазначити, що формальдегід також знаходиться у меблів, металопластикових вікнах, дитячих іграшках, канцтоварах, посуді та навіть натуральній деревині. Отже, звинувачувати ламінат у проблемах зі здоров’ям точно не варто.

Міф 5: Ламінат недовговічний

Залежно від класу стійкості та виробника дошка прослужить вам від 10 до 25 років. Купити таку підлогу допоможе Леру Мерлен. Тут, серед широкого асортименту підлогових покриттів, ви точно знайдете ламінат, який підходить під ваші запити, який радуватиме вас багато років.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні