Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКоли корисна ходьба на колінах?

Коли корисна ходьба на колінах?

Этот материал также доступен на русском языке
Даоську ходьбу на колінах розробили китайські лікарі, які використовують цю вправу вже сотні років. Ця практика активно використовується в кінезітерапії для зміцнення стоп та ніг. Крім того, така ходьба практикується для профілактики та лікування патологій суглобів.

Ця даоська вправа корисна навіть для тих, хто відчуває біль у колінах, адже часто проблеми в суглобах колін пов’язані зі слабкістю м’язів тіла (особливо спинних) при малій рухливості протягом дня.

На колінах є точки, стимуляція яких є корисною при внутрішніх патологіях. Даоська ходьба допомагає при захворюваннях нирок та печінки, а китайська медицина взагалі вважає цю гімнастику ефективною від усіх бід.

Переваги

Регулярно займаючись, тобто практикуючи ходьбу на колінах, ви отримуєте наступні ефекти:

  • Тренуються суглоби та м’язи.
  • Знижується ризик розвитку артрозу та інших хвороб, пов’язаних із дегенерацією суглобів.
  • Спостерігається активне вироблення синовіальної рідини.
  • Значно знижується руйнація, стирання та деформація суглобів.
  • До хрящової тканини починає надходити більше кисню та поживних речовин.
  • Мінімізує застійні явища в організмі.

Крім того, ходьба на колінах є відмінною профілактикою різноманітних захворювань опорно-рухового апарату та суглобів. Ходити на колінах лікарі-ортопеди радять буквально всім, ця вправа без протипоказань.

Даоська ходьба допомагає полегшити перебіг захворювання нирок та печінки. Вважається, що на колінних подушечках розташовуються особливі точки, які важливо стимулювати, якщо спостерігаються збої в роботі систем і внутрішніх органів.

Практикувати ходьбу на колінах можна не тільки на рівній, але і на рельєфній поверхні ортопедичного килимка.

Ходьба на колінах сприяє схуднення і надає можливість позбавитися від зайвих 3-5 кг за буквально за один місяць регулярних занять. Зверніть увагу, що ця вправа дозволяє спалити жирове депо в області стегон.

Ця проста вправа позитивно впливає на стан волосся і зубів, а ще в рази підвищує трофіку сітківки очей і чутливість фоторецепторів.

Особливості вправи

Щоб отримати позитивний результат, варто займатися щодня протягом 10-15 хвилин. Якщо виконуєте цю вправу в перші рази, то рухайтеся плавно і акуратно.

При навантаженні виникли болючі відчуття в суглобах? Тоді варто зупинитись. Болі можуть пройти, коли м’язи ніг з часом стануть сильнішими.

Як виконувати?

Жодних спеціальних пристосувань не знадобиться, тільки м’яка ковдра на підлозі. Рухатися треба неспішно на колінах (але без опори на руки! Якщо необхідно, допомагайте спочатку собі руками рухатися).

Якщо спочатку колінні суглоби дадуть відповідь появою болю на незвичне навантаження, слід підкласти ще одну м’яку ковдру або вчитися ходити матрацом. М’язи натренуються – біль зникне, ходити навколішки стане простіше.

Для створення психологічного настрою краще ходити навколішки, закривши повіки. Вправу бажано робити 15 хвилин щодня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні