П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі корисні для спини та хребта продукти варто включити до свого раціону

Які корисні для спини та хребта продукти варто включити до свого раціону

Этот материал также доступен на русском языке
Причиною багатьох захворювань опорно-рухового апарату є обмінні порушення в організмі людини, які часто є наслідком неправильного харчування. Що ж слід включити у меню?

Відповідає невролог Володимир Костенко:

«Раджу хоча б два-три рази на тиждень їсти шпинат. Він багатий на кальцій, а до того ж збільшує м’язову масу. У білокачанній та інших видах капусти – броколі, брюссельській, багато волокон, що очищають кишечник і покращують його мікрофлору.

Корисними є риба та морепродукти. Недорогі сорти морської жирної риби – скумбрія, оселедці – добре впливають на нервову систему та м’язову тканину, а мідії та морська капуста багаті на корисні мікроелементи.

На десерт раджу фініки, вони додають енергії: у них багато калію, магнію, кальцію. Джерело мікроелементів – мед і продукти бджільництва. Але їх не можна їсти при схильності до алергії й давати дітям до року.

Корисні ягоди – чорниця, малина, а особливо лохина. Її не дарма називають королевою ягід, адже вона містить рідкісні мікроелементи: селен, магній, марганець, цинк, а також вітамін К. Вони сприяють міцності кісток та зв’язок.

Їжу корисно готувати зі спецією куркумою або приправою карі, в яку входить куркумін. Ця речовина має неймовірний протизапальний ефект».

За матеріалами fakty.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні