Квашену капусту, навіть дуже кислу, краще не промивати, тому що при цьому губляться вітаміни та мікроелементи. Перед варінням її слід віджати і додати за смаком цукор або свіжу капусту.
Частину перекислої капусти можна просто віджати, скласти щільно в літрові банки і зверху залити невеликою кількістю окропу. Зберігати її краще в холодильнику, а використовувати для приготування солянки. На качан свіжої капусти для такої солянки кладіть 1-2 жмені квашеної. Солянка вийде чудовою, з пікантним смаком.
Частину перекислої капусти можна використовувати для салату. На 1 кг капусти візьміть 2 моркви, натерті на великій тертці, і 2 тонко порізані зелених яблука. Добре перемішайте, додайте трохи цукру. Щільно складіть у скляну банку, якщо соку буде мало, можна додати трохи кип’яченої охолодженої води.
Перед подачею у такий салат можна додати дрібно порізану цибулю або промиті родзинки, заправити олією.
ДО ВІДОМА. У розсолі квашеної капусти стільки ж вітаміну С, скільки у самій капусті.
20 травня в Україні відзначають Всесвітній день метролога, Всесвітній день травматолога, День банківських працівників України,…
З 1 липня в Україні буде запроваджено нову базову соціальну допомогу. Розмір соцвиплат значно підвищиться,…
20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.
У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.