No menu items!
П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПриватна медицина: у чому особливості її роботи та які переваги для пацієнтів

Приватна медицина: у чому особливості її роботи та які переваги для пацієнтів

Частина пацієнтів ще до медичної реформи вирішила отримувати кваліфіковану допомогу в приватних клініках сімейного здоров'я. Після її впровадження населення отримало право обирати сімейного лікаря без прив'язки до місця проживання.

Частина пацієнтів ще до медичної реформи вирішила отримувати кваліфіковану допомогу в приватних клініках сімейного здоров’я. Після її впровадження населення отримало право обирати сімейного лікаря без прив’язки до місця проживання. Багато приватних клінік уклали договір із НСЗУ. Після цього ще більша кількість пацієнтів почали звертатися до приватної медичної системи, тому що нарешті змогли отримувати комфортне обслуговування для себе, своїх дітей та онуків.

Розказуємо про особливості такої медицини на прикладі відомого в Києві багатопрофільного медичного центру «Універсум Клінік».

Переваги приватної медицини

Приватна клініка пропонує пацієнтам широкий спектр послуг — від консультації педіатра та сімейного лікаря до виконання хірургічних маніпуляцій. Тут можна здати аналізи, пройти УЗД-обстеження, отримати призначення лікаря, не витрачаючи часу на пошуки лабораторій, діагностичних кабінетів тощо. Інноваційне обладнання, сучасні та якісні витратні матеріали, висока кваліфікація лікарів дозволяють отримати послуги вищого рівня. У точності результатів обстежень у цьому випадку не повинно виникати сумнівів. Приватний медичний центр «Універсум Клінік» має також низку інших переваг:

  1. Забезпечує психологічний комфорт пацієнтам. Кожному відвідувачеві клініки приділяється стільки часу, скільки потрібно для розв’язання його проблеми. Пацієнту детально розкажуть про особливості хвороби, а також шляхи її вирішення. У кабінет може бути запрошений асистент, якщо стать лікаря та обстежуваного відрізняється. Якщо для огляду необхідно роздягнутися, останньому запропонують одноразову накидку.
  2. Використовує принципи доказової медицини. Не знадобиться переживати, що в процесі лікування застосовуватимуться ніким не визнані «авторські» та непотрібні методики.
  3. Пропонує вибір. Якщо є можливість, пацієнту будуть запропоновані різні методи лікування. Спеціаліст розкаже про особливості та переваги кожного з них, дасть рекомендації. Пацієнт не просто отримає призначення. Процес лікування буде контролюватися асистентами, які також нагадуватимуть про наступні кроки.
  4. Закріплює за кожним пацієнтом «провідного» лікаря. Один спеціаліст збирає всі результати аналізів, досліджень, висновки інших фахівців. Лікарі, до яких направляється пацієнт, не приймають рішення стосовно лікування кожен окремо, а спілкуються між собою.

Доброзичливе ставлення, відсутність черг, повна конфіденційність, персоніфікована медицина з урахуванням особливостей організму кожного пацієнта — список переваг приватних медичних центрів можна продовжувати.

Чи є недоліки у приватної медицини

Для багатьох єдиним мінусом приватної медицини сьогодні є ціна послуг. Але здебільшого така думка помилкова. Достатньо ознайомитися з прайсом приватної клініки та хоча б раз відвідати державну поліклініку й лікарню, а потім порівняти результати та витрачений бюджет, зробити висновки. Як показує практика, сьогодні лікування в приватній клініці не коштує дорожче, ніж поза нею, якщо взяти до уваги неофіційні збори та «знаки подяки» в державних установах.

Коли приходиться офіційно платити за послуги, потрібно врахувати, що ефективність терапії зазвичай значно вища. Приватні клініки мотивовані на результат. Якщо потрібного ефекту від проведеного лікування не досягнуто, пацієнт стає менш лояльним до такої установи, він перестає їй довіряти і йде до іншого медичного центру. Зменшення клієнтів безпосередньо позначається на репутації та на зарплаті лікаря приватної клініки. Звідси й зацікавленість.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні