Як позбавити ознак авітамінозу і розбудити свій організм від зимової сплячки? Звичайно, насамперед потрібно налагодити харчування, щоб максимально вживати необхідні вітаміни.
Їжа повинна задовольняти потребу у вітамінах, макро- та мікроелементах, антиоксидантах, пектинах та інших біологічно активних речовинах.
У яких продуктах приховуються необхідні нам вітаміни?
- А -морква, цитрусові, вершкове масло, сир, яйця
- D-молоко, яйця, печінка тропки, жирні кучу риби
- Ε—кукурудне, підкінцеве, оливкове масло, горох
- Κ—зелені листяні овочі, шпинат, брусельська, білокачанна і кольорова капуста, крупи з цільного зерна
- Β1-свинина, овес, горіхи (фундук)
- Β2-отруби пшениці, соєві боби, капуста брокколи печінка, яєчний жовток, сир
- РР—зелені овочі, горіхи, крупи з цільного зерна, дріжджі, м’ясо, у тому числі курине, печінка, риба, молоко, сир
- Β5-дрожжі, бобові, гріби, рис, печінка, м’ясні субпродукти
- Β6—зелені листяні овочі, м’ясо, печінка, риба, молоко, яйця
- Β9-орахи, зелені листяні овочі, боби, бананы, апельсини, яйця, м’ясні субпродукти
- Β12-дрожжі, морські водорослі, печінка, липа, яйця, сир, молоко, творіг, м’ясо, риба
- Η—яєчний жовток, печінка.
- Бета-Κаротин — морква, петрушка, шпинат, весняна зелень, диня, помідори, спаржа, капуста, брокколі, абрикоси