Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому випічка прилипає до пергаменту?

Чому випічка прилипає до пергаменту?

Этот материал также доступен на русском языке
Через нерозуміння, чому випічка іноді прилипає до паперу для випічки, деякі господині відмовляються від його використання.

Пекарським папером вистилають листи або форми, щоб страва не прилипла до їхньої поверхні, а посуд не довелося довго мити. На ній зручно розкачувати тонке ламке тісто, перекладати виріб на деко. Між її листами краще розкачувати окремі пісочного тіста.

Крім того, на пекарському папері зручно розігрівати продукти в мікрохвильовій печі, загортають їжу, прокладати між продуктами при заморожуванні. Через нерозуміння, чому випічка іноді прилипає до паперу для випічки, деякі господині відмовляються від його використання.

Чому випічка прилипає до пергаменту?

1. Не змащуйте пергамент маслом перед випіканням борошняних виробів. Тільки пергамент, покритий силіконом, не треба змащувати.

2. Тісто може прилипати, коли точно не дотримуватися рецепту, наприклад, нестача борошна робить тісто більш вологим, а значить і більш липким.

3. Ви використовуєте неякісний пергамент, який, навіть змащений товстим шаром жиру, розтріскається і прилипне до пирога.

4. Неправильний температурний режим. Слідкуйте за градусами у процесі випікання і не давайте випічці пригоріти.

Якщо пергамент все ж таки не знімається, покладіть ще гарячий пиріг на рівну поверхню, застелену чистим вологим рушником. Накрити зверху сухим рушником і залишити так на двадцять хвилин. Потім без будь-яких зусиль відокремте пергамент.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні